Sakit tulang belakang u’alls 😩 help

Semenjak lepas bersalin ni sakit betul rasa tulang belakang, cpt penat, nk bangun tdo pn sakit betul rasa kat bahagia tulang belakang , ada tak sesiapa yg pernah rasa mcm sye rasa? Ada ke jamu ii atau supplements yg boleh rawat sakit badan ni ? Kalau ada tolong komen ye ..baru umur 20 rasa mcm badan ni tua sgt dh 😭🤣 ayooo ,

7 Các câu trả lời

Ini pengalaman saya lah. Saya harap pengalaman saya membantu serba sedikit. Saya masa dlm pantang x boleh tido atas toto sbb bila nak bangun je susah sbb sakit blkg. Tapi tido atas katil bila bangun tak sakit plak. Terutama sekali bahagian pinggang belakang tu. Bila bidan dtg, buat sauna dan tangas, baru kurang sakit belakang tu Tp kena buat consistent lah. Sehari 30-45 min mcm tu. Alhamdulillah berkurang sakit bila nak bangun dari toto tu. Saya mmg x ambik jamu sbb anak kuning masa tu. Skrg pon xleh ambik sbb anak ade G6PD.

1y trước

oh ok.. thanks ya mommy🤗

sy sejak anak 1st mmg xhilang sakitnya..anak pun dah umur 4tahun dan ada adik da..urat byk putus kot masa meneran..mostly sy tny kawan2 mmg xhilang sakitnya..mungkin kena exercise n berurut..tp yela mak2 kan,free time je mesti nak qada tdo je huhu..curious jgk cmne org atasinya..

1y trước

Haha tdo tu dh wajib kena buat 🤣kalau ank dh tdo..mmg x sempat lah nk bersenam ke ape 🤣

Sye! sbb tyme baby sbulan-2 bulan stengah dye nak tdo atas bdn je.. memg sakit2 bdn dbuatnye.. ble da 3 bln dye nak tdo buai/tilam.. lme2 sakit blakg pn da hilg.. sye xde amek ape2 jamu..

1y trước

Oh yeke, bby sye baru nk masuk tiga bulan, tpi bby tdo kat katil sendiri, entah lah knp badan ni, 🤣 rasa mcm tua betul badan ni HAHAH

Awak, try urut satu badan dan betulkan tulang Sy now wajib 1 bulan urut satu badan Sebab lega Tilam pun xleh melengkung tengah2 Kalo time Berpantang mmg akan effect tulang

mungkin cara awak duduk masa bf baby tu slah .. thats why sakit belakang .. sebab saya pernh alami tapi hilang sendiri lepas sya btulkan posisi cara bf baby ..

1y trước

Maybe lah, kadang x perasan kn sbb dh leka susukn baby

try bf sambil baring, tp risiko baby terbiasa menyusu sambil tido. Tp bg saya, sy lebih rela bby mengempeng drpda sakit belakang huhu

samaaa..badan penatt an