Low self easteem at 26 weeks of pregnancy

Semenjak kandungan msk 5bulan,.tiap kali tengok diri sendiri depan cermin mesti rasa hilang keyakinan diri. Rasa diri ni gemok sangat²...muka dah tak glowing...mekap lawa² pun still rasa tak cantik..baju dah start byk yg tak muat..heels tggl kenangan..seluar pun tak banyak choice..mkan sikit cepat senak..terlebih makan sikit rasa mcm makan kambing sekor mengah dia..saya dah tak suka selfie/ bergambar. Suami amek gambar pun x suka tgk diri sendiri. Tahu sebab mengandung tapi tetap rasa mcm tu.

2 Các câu trả lời

Hai mommy. Ya memang masa preganant baju seluar semua tak muat. Kalau saya memang simpan dalam almari so fokus mana nak pakai. Bila dah rasa ada yang boleh pakai baru saya ambil. Nak kurus kena ambil masa dan bersabar sebab saya pun takda lah kuat makan dah tapi bila lepas bersalin ni lain. Apa pun fikir dulu pasal kandungan ya sis. Pregnant seeloknya pakai kasut flet dan yang selesa. Moga dipermudah urusan kehamilan ya

taktau nak respon mcm mana sbb betapa ramai lg nak perasaan mcm sis ni. rasa mengandung, rasa ada tujuan dlm hidup. kalau semata sbb mekap, nanti tua pun kedut jua. baju seluar tak muat, kejap je tu. nanti lepas beranak pantang all out, gi gym apa semua dptkan saiz asal balik.