21 weeks pregnant

tak tahu lah emosi mengandung ke apa ? tapi rasa macam pregnant sorang diri husband sikit pun tak tanya anak banyak gerak tak ? badan harini okay tak ? ada rasa nak makan apa apa tak? cramp kaki tengah malam pun kena urut sendiri 😢 hmmmm doakan saya kuat yer mommies semua sebab saya dah difasa hampir mengalah

7 Các câu trả lời

normal sis sbb org lelaki xkan pernah rasa y kite alami skarang..hnye kaum2 kite je y tau.Dieorg kdg ingt kite ok2 je..sbb tu sy klau rasa down sy akan bercerita n luah.sy akan terus terang y sy x sht..penat melampau..down.suami terkejut sbb die kata knp?die ingt sy ok.sbb sy sejenis x tunjuk..tp bile sy dah thp x blh sy terpaksa bgtau.sy bkn xnk mengadu sllu sbb sy fhm suami pun ada tanggungjawab..bnyk die nk kena pk.bile kite slow talk kdg baru suami phm.mcm bab bb gerak ke nk mkn ape tu..kena ckp dlu kt die.sbb lelaki die kurang nk alert atas satu2 tu..xmcm kite sume klau blh nk ambk kisah org Kate.klau rasa nk mkn just ckp terasa nk mkn.. insyaAllah suami sis blh cari

hanya sis je yg thu perangai n sikap suami sis. mcm sya, suami saya kalo sya xckp, dia pun xthu ape2.. kalo main tarik tali dgn org laki nie,kita yg makan hati sendiri.. jdi ye kita yg kene open topic.. contoh ye awak xnk amik tahu ape2 psl sya and baby? atau pun ckp je nk attention suami 🥹🥹 tpi kalo effort kita xdihargai jgk, sis byk2 la bersabar..utamakan baby dlm kandungan tu sebb emosi si ibu boleh mempengaruhi baby jgk.. sya pun 1st time baby lps 6thn ttc.. semoga kita dpt harungi perjalanan bakal bergelar ibu dgn lancar😊😊

Sy sedang rasa sis. Dh la pjj suami duk kem sy kt kg dari start preg smpai skrg suami tk prnh amek tahu. Dia cuma ckp baik sy duk kg ad org tngok2 kn. . Call 3 hari sekali pun belum tntu klau call pun tk kn tnya keadaan sy or baby. Dia sllu ckp dia bz tpi bila tngok story kawan2 keje dia tngok drg happy je main futsal , lepak mancing. Sumpah org klau tnya sy ok ke tak sy akan jwb yg saya tak ok. Sy dh down sngt hilang smngt. Smpai tahap sy sorok due date tanak dia tahu. Klau boleh sy tanak dia ada time sy bersalin.

2t trước

sabar yaa..kita sama..pjj..apa apa pun,anak dalam rahim kita amanah dari allah swt..tak apalah jika si ayah tak berminat ambil tahu,janji ibu sentiasa borak dengan anak..bila anak dah lahir..trust me..awak takkan sunyi..dialah peneman awak,dia la bff awak..kuatkan hati ye..

jangan mengalah sis. lelaki memang macam tu. kena ajar dia untuk peka dengan semua tu. kalau sis rasa cramp kaki walaupun sikit ja buat buat teruk sampai dia tolong urutkan. kalau dia tak tanya baby gerak ke tak hari ni, wakti baby gerak sis ambil tangan suami bagi dia rasa gerakan baby sambil buat nada suara teruja. bagi dia ada feel tu. kekadang saya pun buat macam tu, bukan sebab suami tak bagi perhatian. tapi mood waktu mengandung ni tak tentu. walaupun dah dilayan baik tetap rasa macam kurang.

laki saya pun mcm tuh.. hnya isteri ja tahu suami dia mcm mna.. so saya cerita ja laa hari² kat suami saya... hari ni sakit pinggang , anak dah rasa bergerak²... klau sakit nak sruh urut ka apa ka bgitahu ja.. nak mkn apa² pun kena bgitahu terus... klau tak mmg sampai kesudah dia takfaham🤣 bila anak gerak saya cepat² ambik tangan dia letak kat perut, tersengih suami waktu tuhh😆 pendek kata kebanyakan lelaki ni mmg kena ckp terus terang kita nak apa.. klau tak mmg mcm tuh ja laa reaksi dia😊

2t trước

kann.. bab kata org lelaki ni diaa malas nak fikir bnyak².. 🤣 dari makan hati dok pendam biar bgitahuu jaaa.. baruu dpat apa yg kitaa nak🤣

normal.. orglaki dia bukannya tahu pun..

sma la sis