38 minggu 5 hari

Semalam perot asyik mngeras jer ..tak selesa saya dibuatnya ..saya tak tau mcm mna nak kurangkan sakit bila perot mngeras ni ..suami saya asyik gosok jer perot saya supaya sakit tu mngurang ..tapi bila digosok sakit pula ..Baby dalam perot ni pon bertukar² posisi sbab tu saya tak selesa ..Nak bangun dari katil pon susah,dah laa bawah perot ni ngilu sangat ..Tanda² bersalin sperti air ketuban atau keluar lendir2 coklat tak ada pula ..Normal ke perot asyik mngeras jer ?

26 Các câu trả lời

Nk tyer.. Sis dh g hospital ke? Mcm mne? Sbb sy bru 36w tpi asyik mngeras je dri mlm tdi.. 3-5mnt skli mngeras.. Tpi was2 nk g hospital or ni normal..

5y trước

Xde sbrg lendir or drah kluar lgi, keputihan mcm biase je skit2.. K sy xreti beza le dir ngn keputihan😂and xde sakit lgi.. Just keras kerap sgt.. Klo g cek klinik swasta je dlu bole? Xyh tnggu lme sgt.. Laki kje nk tnggu lme2😅

Huhu .. Saya baru nk masuk 36 minggu ,mlm td Saya dpt lelap kjp² je sbb baby menggeras ,nk tukar posisi ke sblh kiri pn tk dpt sbb sakit sgt..

Nak tnya...ape mksd perut rs mengeras? Sy 30 minggu skrg. Sy kerap rs perut mcm tegang as if u mkn byk sgt. Itu ke rs mengeras tu?

Yaaa...mmg kdg2 mengeras..tapi kene alert sentiasa..klo check up..tya nurse mcm mn..tu simptom2 nak bersalin tk lama lagi..

5y trước

Tk tentu..sbb da 38w..mmg da tanda2 nk bersalin..tpi klo mgeras lama cpt3 pg hospital..jgn pg klinik..terus k hospital..kita takot bby apa2 kt dlm..apa sj..perubahan..dah kene alert skrg..

Sy 39w skt xteratur then pergi hosp doc cakap belum lg tu.tak check jalan tak admitted.scan then boleh balik..huhhu

Tanda2 awal nk besalin ... Klu datang mengeras 5 minit sekali...Trus ke klinik...Pengalaman sy 38w..Memang dh besalin..

5y trước

Sy dr semalam lg mngeras tpi baby asyik gerak je.. Bru 34weeks.. Baby dh nk keluar ke??. Hehe

bby tgh cari ruang tu.. mgkin dia da rasa sempit kat dlm tu.. in shaa Allah tanda2 dia nak kluar tu..

Sama.nurse kata kalau smkin lama kerap megeras pun tanda juga.kdg bby nak main2 juga hihi

5y trước

😂😂

Tanda bb nk keluar tu. Kalau msh mgrs lebih baik prgi je trs hsptl

5y trước

Bhya sis. Nnti takut tali pust tblit kaki ke , air ktbn kurg bhya blik untk baby

dh dkt due normal sis perut slalu mengeras..