11.12.2019 Todayyy My EDD @ 40 Weeks

Semalam 10.12 pi kk scan jam 2pm. Doc kk suruh pi hospital sbb baby dah 3.4kg (katanya besar). Tp semalam tak sempat pegi hospital sbb daycare tutup jam 5pm. Dilema taktau nak kena pi hospital ke tak esok (khamis). Sbb harini (rabu) Selangor cutiii. No contractions no tanda2 nak bersalin lagi. Tp next week 17.12.2019 memang dah takda talian hayat. 17hb ni teruss pi serah diri ??‍♀️ Persoalan dia, perlu ke esok nak pi hospital? (malas pi awal sbb nanti kena seluk nak tengok bukaan la apa laa). Saya nak sakit tu dtg naturally. Lagipun lagi bape hari je memg kena admit ward.

1 Trả lời

Sis buat squat n jalan itik.. sy besalin 40w 3day..star 40week byk buat squat sbb takut kne induce..alhamdullilah 2 ary lpstu trus kluar tnde nk besalin