Keputihan

Selmat pg.. Sya nk tnya.. Mcm mana ya cara nak mengatasi keputihan. Skng sya usia kandugan sya dha 15w 4 hari...tq

6 Các câu trả lời

Bagitau je doctor yang awak ade keputihan. Doctor akan tanya banyak ke tak. Kalau banyak & gatal2 biasanye doc akan ambik sampel & hantar dekat makmal, buat sementara dia akan masukkan ubat dekat bawah kita. Haritu saya kena macam tu, berkurang terus keputihan

Saya dulu masa mengandung anak first keputihan teruk giler sampai ada bau last2 refer doc, doc ambil sampel hantar hospital .. Katanya kena rajin cuci miss v tapi jgn pakai yg pembersih dye , pakai sabun je then kena rajin tukar panty liner..

Sy ank pertama smpai ketiga stiap kali pregnant msti ada. So doc xde bg ubt apa, sbb pembawakan. Lps bersalin hilang. Kerapkan cuci miss v and pkai panty liner. Kurangkan mknn mnis, lbhkan mnum air masak.

saya penah tanya nurse sebb 1st pregnnt, keputihan bmyak then dia ckp normal sbb hormon kita berubah. just banyak kan minum air msak and permakanan yg manis manis control. tu je

Kalau banyak sangat sampai bertukar warna dan bau, kena refer dgn doc. Kurangkan manis2. Banyakkan minum air masak.

Ok.. Tq