Tidak datang haid.

Selepas bersalin saya lansung tak period. Anak saya dah masuk 8 bulan dah. Siapa ada pengalaman?

20 Các câu trả lời

Kalau menyusukan anak susu badan normal xdatang period. Saya menyusu smpai 2 thn 2 bulan. Tp start period masa anak umur 1 tahun 7 bulan. Doktor kata itu normal. Tapi kena jaga-jaga juga sebab takut tau² nanti da berisi je.

klau sis full bg susu bdn. pekara biasa tu sis. sy dulu smpai 1 tahun lebih br dtg haid. dan 2 tahun.. tp alhamdulillah tak de apa2 yg berlaku tak elok. sekali haid dh dtg. mcm biasa je tiap2 bulan... lancar dan teratur je..

saya ada berpengalaman . mmg betul sy cukup risau . tp lps baca dan brtanya ada kaitan dgn hormon . tak mengapa ada yg smpai 1tahun x dtg . sy bby dh nk masuk 6 bulan baru dtg . alhamdullillah

Sy dlu bersalin ank kedua xdtg bulan 5bulan,tau2 dah berisi smpi doc and nurse marah2 sbb xpndai rancang,mna sy tahu sbb mkn pil jugak kan,,mngkin pil tu xsesuai dgn sy🥲🥲

Kalau full bf biasanya lama tak datang period. Mak saya dulu 9 bulan tak period. Saya pon tak period lagi,baby dah 4 bulan. Tapi still kena careful ye. Takut melekat jugak.

sy period sekejap je 1/2 hari lepastu dah tak ada.. pelik jugak dlu period seminggu lpas bersalin trus sekejap je ke sbb fully bf baby? atau hormon

normal kalau fully bf. saya pun tak datang period lagi. baby dh 11 bulan. kena hati2 sbb takut pregnant lain sbb baby masih menyusu lagi

MMG klu full menyusu,sbb full susu badan bolh menjarakkan kehamilan. Sya dekat 1 thn lbh x dtg bln. X pe klu jenis merancang kn.

Normal sis, selagi sis kerap bg susu bdn.. mmg xdtg period. Sy 2 thun xdtg smpai lah sy kurangkn df kt ank. Bru period blik

sya fully bf & on pill noriday.. baby dh masuk 3bulan lebih . masi x period lgi . risau2 je kalau sangkut tp x sedar.