Nenas ketika hamil?

Selamat tengah hari semua pengguna🥰 Selalu sangat kita dengar orang kata, bila pregnant 🤰 tak boleh makan nenas 🍍 kan? Tapi kadang, time pregnant lah terliur🤤 nak makan nenas pulak😩 Ada tak yang pernah makan nenas time-time pregnant ya?👀 Jom baca di bawah boleh ke tak boleh sebenarnya ni makan nenas? Tak kan sikit pon tak boleh kan?👉👈 *NOTA : LIKE & IKUT POST ini untuk rujukan masa hadapan anda.

Nenas ketika hamil?
16 Các câu trả lời

Boleh makan. Tidak sebabkan keguguran jika diambil dalam kuantiti yg berpada. Hanya akan menyebabkan pendarahan jika di ambil dalam kuantiti 7 - 10 biji secara serentak. Saya ingat ada baca info ni dalam salah satu artikel di TAP 😉 #TAPsupermoms #TAPactiveusers

3y trước

Betul. Tapi ikut juga tahap daya tahan badan seseorang.

Boleh makan laa.. Nenas super food. I dari awal pregnancy smpai da nak bersalin makan nenas. Nenas ad vit c. Sebijik dua xp kalau nak makan, jgn laaa bedal sampai 9bijik sehari, tu cri masalah tuu 😅. Nenas tu makan yg manis2, juicy2.. Yummy.. Sedapnya!!

3y trước

betul tu puan. dalam kuantiti yang berpada :)

Saya makan nenas muda sebiji masa kandungan xsampai sebulan.. Tringin sgt2..tau2 msa tu pregnant.. Alhamdulillah xjd apa2.. Sbnrnya bgantung jugak mkn nenas ni.. Ada org jenis ok, ada tu termkn sikit pon dh gugur.. Blaku pd kawan sy...

Sy prnah mkan nenas time prgnnt..msa tu blm tau sdg prgnnt ..tba2 rasa nak sangat makan nenas..xcukup dengan nenas masak 1buah..makan nenas muda pula sbb xpuas hati. Tpi syukur xda apa²😊😊 Klw ambl dlm jumlah yg sedikit rasa ny ok

mak sedara Sy doc pakar, anak dh masuk 6 org, sepanjang preg dia boleh makan Nanas je, alhamdulillah baik2 Saja. tgk atas tubuh jgk sebenarnyaa. kalau sya mmg xnk ambik risiko. hihihi. makan boleh tp ckup lah setakat merasa hihi

sblm sye thu pregnant dlm sbln lbih..sye mkn nenas bnyk jgk bkn skali dua je sye mkn..jus nenas pun sye mnum tpi alhamdulillah xde pape..skrg dh 7bln pregnant

saya mkn nnas time kandungn 8w..hnya sepotong jk...trus skit sngt pinggng n kguguran....nurse kta tiap2 orng x sma kkuatan rahimnya..jadi kna hti2.

3y trước

Allah. Semoga itu menjadi saham untuk puan ke syurga bersama kelak. Betul tu puan. Setiap daya tahan badan tak sama .Jadi lebih baik berhati-hati

saya gdm..tapi sy makan juga nenas..sebab pregnant kali ni rasa nk makan nenas jer..alhamdulilah ok dari awal pregnant

awal² pregnant sy xberani, tp bila dah 22 minggu, sy baru cuba².Alhamdulillah ok, ambil 2 slice je.....

petua org dulu2, makan nenas masa tunggu hri nk bersalin, utk senang beranak. natural induce.