Darah sekejap sekejap

Selamat ptg. Saya tgh preggy 10 weeks. Selalu sgt keluar darah tapi dalam kuantiti yg sikit. Lepastu darah tu sekejap ja. Dah pergi PAC masa first time keluar darah haritu. Tapi doktor buat tvs and ckp baby still ada heartbeat and laluan rapat tak terbukak. Doktor kata selagi tak keluar darah heavyflow atau ada ketul ketul, consider normal. Tapi yg saya perasan, kalau saya buat kerja rumah mcm sapu sampah atau mop lantai, mesti darah tu keluar balik. Dalam 15 minit, dah kering semula. Tak sakit cuma ada rasa cramp biasa kat bahagian ari ari. Cuma nak tnya, ada tak mommies kt sini yg jadi mcm saya? Terima kasih.

3 Các câu trả lời

Pada awal kehamilan, klau boleh jgn bersama dlu. Saya pun pernah kena smpai doktor pakar yg scan nk tgok kenapa. Alhamdulillah tkde apa2 cuma dinding kt dlm tu melecet doktor kata. Jgn buat kerja berat2, sbb rahim belum kuat. Baby masih terlalu kecik. Bnykkan baring je. Pedulikan klau org ckp kita malas. Kesihatan baby lebih penting🫶🏻

hi sis.. selalu jg baca dkt cnie ada yg sampai gugur jd bahaya.. kalo yg mcm nie sis kena bedrest btl².. jgn buat keja apa² dlu.. melainkan mandi, mkn & tido shj tuk keselamatan.. masak kemas uma segala minta org tlg buat dlu sehingga la kandungan sis btl² kuat yaa..

saya pernah macamtu jugak, bedrest yaa