Muntah hempedu

Hi selamat petang ibu2... Sy mengandung 8 mggu.. cubaan utk puase hari ni... Tp tdi trus rse tk sedp . Rse nak mntah.. bru mntah ..mntah hempedu .. yg phit tu . Puasa d kire mcm mn ya?? Esok bru nak buat bku pink.. trime ksh . 🙂

1 Trả lời

Puasa batal jika muntah. Ganti puasa ya pada tahun hijri yg sama. makanlah ye. Esok buka buku pink, tanya juga nurse/ doktor sesuai tak puasa jika keadaan puan sebegitu. apapun puasa wajib niat puasa fardhu Ramadan lillahi taala tu perlu ya. Diharuskan berbuka jika ada mudarat pada diri / kandungan

3y trước

🌻🤲