KULIT BABY PUTIH BERSIH

SELAMAT PETANG ..ASALAMUAILAIKUM.. SAYA NAK TANYA PENDAPAT SIKIT,UNTUK KITA LAHIRKAN BABY KULIT BERSIH DAN CANTIK KITA KENA MAKAN APA YA..CONTOH NYA SUSU MENGANDUNG KE ATAU APA YA... DAN BOLEH SUGGEST TAK SUSU APA YANG TERBAIK KETIKA HAMIL?

26 Các câu trả lời

😅 Secara biologi, kulit anak ikut gen keluarga. Semua kulit bayi cantik, bersih walaupun berkulit gelap. Takmo la pandang warna kulit okey. 😁 Nanti puan tertekan pula warna kulit anak tak seperti yang puan impikan. Dah ada dah saya baca, mak tinggalkan anak di pusat jagaan sebab kulit gelap. 😭 Kesian baby tu, dia tak salah pun. Putih ke kuning langsat ke hitam manis ke, semua tu indah belaka. ♥️ Jangan amalkan minum soya tau, kulit anak boleh alergi dan si ibu boleh dapat kencing manis kronik.

https://my.theasianparent.com/makanan-ibu-hamil-agar-kulit-bayi-putih-dan-bersih-ketika-lahir/?utm_source=question&utm_medium=recommended Ada article dalam apps ni. Salah satu rezeki Allah nak bagi dekat kita anak berkulit putih bersih ni, aamiinn. 😊 Dalam sains semuanya bergantung kepada gen ayah & ibu sebenarnya. Atau dari keluarga ayah & ibu, contoh macam suami sy, kulit putih sebab nenek dia putih macam cina. Mak & ayah dia biasa2 je.

Semua baby lahir kulit cantik sis. Takde yang tak cantik kecuali kalau berpenyakit. Kulit baby tu ikut genetik. Takde kena makan apa² untuk baby kulit putih mulus macam sutera. Kak ipar saya laki bini kulit gelap. Minum air kelapa, susu soya tiap hari sampai bersalin. Anak dia tetap gelap takde putih pon. So jangan percaya sangat makan apa² bleh kasi anak putih. Ok?

Susu rasanya tak buat kulit baby bersih ke ape. Tapi perlu ye minum susu utk tambah kalsium dlm badan. Semua baby lahir kulit memang bersih sis. Yg krim2 dkt badan dia tu bukan bermaksud dia tak bersih. Tu pelembab semula jadi dari dlm rahim. Banyakkan makan buah dan sayur, in shaa Allah kulit baby gebu je. Buah delima antara salah satu buah yg elok utk bagi kulit kita dan baby gebu.

4y trước

Itu la sy pn xphm yg nak putih bersih mcm mna..mcm baby sy lahir mmg kulit dia mngelupas gitu,lama2 hilang lmbut je kulit dia

Taktau kulit bersih cantik utk baby tu tahap mcm mana lagi sbb selama sy hidup tak pernah tgk baby kulit berminyak berjerawat mcm org besar ni. Kulit baby la paling soft cantik semua. Kalau maksud sis selaput putih yg cover dia lepas lahir tu namanya vernix caseosa, boleh google. Yg ada manfaatnya sendiri. #justmy2cents

Saya minum air kelapa tiap hari /2hari sekali time dah nak dekat due 😊 alhamdulillah anak saya keluar kulit bersih sangat sangat. Hehe mula mula mak cakap suruh amalkan air kelapa time preggy nanti anak keluar bersih macam tak percaya 🤣tapi bila baby dah keluar baru lah saya percaya n tak nyesal minum hehe

Klaw nk ank kuar bersih mmg mnum air kelapa la jwb nyer... Sbb air air ketuban pn bersih..jernih... Tp klaw bab warna kulit ank ikut gen... Cm belah sy kuning lngsat..tp belah suami sume putih2 pink.. Ank no 1 ikut kulit belah sy..ank no 2 ikut belah ayh nyer... Cerah cm cina...

Kalau bab putih tu mak pak kena putih lah😅 tak da istilah bersih ke apa. Jgn la fikir lapis an ada pada bayi tu x bersih boleh baca bnyk artikel pasal tu dia melindungi kulit bayi masa dlm rahim.

Tgk gen klga lah..klu india+cina pasti ank ada yg ikut kulit gelap,ada yg cerah..sy tak pcya klu dari bab mknn saja ank yg klr tu buli kulit cerah..

Banyak jururawat cakap dekat saya, kalau nak baby kulit cantik dan bersih kena minum soya.. Tp jgn hari2 sgt minum soya.. Yg penting kena ada minum sja☺️