Tak consume apa apa masa mengandung kulit anak cantik?

Asalam nak tanya ada ke ibu ibu dekat sini yang tak consume makan apa apa masa mengandung tapi kulit anak still cantik putih dan bersih masa lahir ?#bantusharing

7 Các câu trả lời

minta sgt jgn terpengaruh dgn penjual2 produk kesihatan yg menjnjikan langit dan bumi + testimoni yg entah mana2 makan buah-buahan, sayur- sayuran vitamin yg di sarankan dr KK/hospital, minum susu, bab kulit ni klu genetik mak ayah mmg putih Inshaallah anak pun sama juga.

Takde consume apa apa. Alhamdulillah anak elok, sihat dan takde kena demam kuning. Semua tu rezeki dari Allah. Doa saja yg baik2 utk anak dalam kandungan 💕 dan sentiasa positive.

Awak, tk perlu pun nk consume apa, anak ni ikut genetic mak paknya. Yg oenting dia sihat sempurna fizikal, tu yg utama. acid folic jgn tinggal

anak first saya takde consume apa apa sis. Tapi kulit anak putih mcm cina. Semua ikot genetik. Atas izin Allah ❤️🫶🏼

Cantik & putih ni ikut genetic parents.. 😊 Janji anak sihat sis tue lg penting 🥰

Ikut genetik kan .. kalau mak ayah putih anak pun putih la tu nnt…

Maksud sis macam mana tu?

1y trước

Ohhh takde kaitan tu sis. Kulit ni ikut genetik parents and family. Lagi pun pati delima ni tinggi gula. Nak khasiat delima dapatkan daripada buahnya. Bukan pati. Selalunya produk overclaim memang begitu. Awak kalau nak consume apa2 supplement atau vitamin kena refer doktor dulu tau. 😊 Lagi satu kalau awak maksudkan kulit bersih masa lahir tu, kerak kerak yang ada pada baby masa lahir tu bukan kotoran tau. Itu vernix caseosa. Vernix caseosa yang lindung baby daripada amniotic fluid. It's a great and natural moisturizer for baby. 😊 Takde istilah baby lahir kotor, kulit tak bersih, kulit tak cantik, kulit tak putih masa lahir.