Batuk kerap

Selamat pagi semua, nak tnya kalau kita kerap sgt batuk2 xpe ke??? xmemberi kesan kt baby dlm kandungan ke sbb bila kita batuk kn perut kita menekan.. dh 2hari batuk xbrhenti sebab musim jerebu..tekak sakit, suara pun memang dh xde skrg ni. so skrg duk risau bila tekak rasa geli2, saya terbatuk byk kali dan kuat..its okey ke x??

1 Trả lời

Kalau kat kk saya cek, ibu menggandung yg batuk2 akan di ambil darah utk ujian makmal Takut ada jangkitan skit TB. Sbb ada kes, ibu batuk2 tp dia tak inform. Sekali dia meminggal, cek2 sekali dpt tau ada sakit TB.