Alhamdulillah

Selamat melahirkan bby girl di hkl. Walaupun kena marah dgn doc nurse tp pengalaman pertama nikmat menjadi seorang ibu. Sy mengalami koyakan third degree. Bole ibu2 kongsi cara penjagaan ?

2 Các câu trả lời

adui sis, msti sakit kan 3rd degree? ptut nurse n doc marah, sbb depa sebaiknya nak jaga pesakit supaya x koyak, makan masa sikit nak sembuh tu..maafkan jelah ye doc n nurse tu.. sy fham, mgkin sis trlalu sakit contraction smpai terngkat2 kaki, anak pertama kann ,dhla suami xblh msuk.. moga sis terus kuat ye, sy xde pgalaman 3rd degree, cume sy brsalin digunting jek nak elakkan trkoyak.. cara pnjagaan mgkin hmpir sama, elakkan duduk brsila, sentiasa rapat kaki, sesekali bila baring, kibas2 sikit kain batik tu nak bagi ade udara keluar msuk.. sy cuci luka dgn air suam bergaram sikit.. dapp2 jek kt tmpat luka.. moga cepat sembuh ya sis.. 😉

tahniah n Selamat berpantang sis.Xad pengalaman koyakan samapi third degree tapi jaga pantang ye termasuk emosi.Semoga urusan berpantang sis dipermudahkan.Aamiin