33 week 5 days

selamat melahirkan bayi seberat 2.12kg pd umur 33 minggu.terpaksa menahan contraction selama 12 jam..tp alhamdulillah baby selamat dan proses kelahiran sgt mudah..

158 Các câu trả lời

Alhamdulillah, tahniah. Thanks utk pengalaman. Sekarang saya dpt merancang utk beli brg sebelum 33 weeks. Kalau ikut hubby dia nak beli lmbt iaitu seminggu sebelum jangkaan bersalin. Saya tak boleh bersalin lebih 38 weeks.

2y trước

gdm on dc ke sis

Alhamdullilah..sy DH masuk 34M..memamng masuk 32/33 minggu baby jd kurang gerak siang..malam xtive...tp perut asyik mengeras jer... tanda2 lain xder lg...minta baby sabar tunggu sampai 37/38 sbb sy mmg nk kn operation ...moga semua ibu2 selamat melahirkan walau dgn apa cara sklipun...Aamiin .

Sekarang saya 33 weeks 5 days . saya ada anemia , risau juga terberanak awal . Baru minggu lepas wrded sebab rasa perut mengeras kerap like contraction but then dr cakap suspek kencing kotor . Bila check urine clean . Hope baby keluar next month cukup bulan . Harap sangat jangan overdue .

Saya dah 33w 1hari minggu lps saya rasa perut mengeras pastu rasa sakit mcm dkt bawah tu rasa mcm nk mai period tu.. Smlm lps mndi ada kuaq mcm coklat2 cm nk mai period tp saya tk dak lak pergi hospital sbb mybe tk dak ada apa.. Saya bru 33w 1hr.. Sapa tau knpa ya

2y trước

mucung plus pun blh jdi sis

Kalau saya since dh masuk 33w ni tidur pon mengiring belah kiri n dekat servik belah kiri asyik rasa mcm ngilu mgkin sbb stiap malam tidur belah kiri.. baby kick pon dh tukar time sllu pagi mmg kuat xpi skrg mlm nk tidur dia active

Tahniah atas kelahiran baby..Semoga awk n baby sihat² sahaja..Selamat berpantang..Doakan sy dipermudahkn urusan bila bersalin nnti..Due bln 11 ni..Berdebar rase sbb first baby n first mom..hope baby sihat² sahaja..🤭😅

xlma sya nie pun nak brnak kot sbb dh kerap skit pgang, rasa skit2 sggut ,mgiring sblh knan skit... prut pun kerap mgras.. stiap jam bby mgras tpi 3-4minit mcm tu... tpi kerap dlm sjam smpi 3-4 kli jgk la

sy skang 33 week... berat baby bru 1.9 kg

2y trước

sya 32week 5days 2.04kg.doktr ckp mmg kecik sikit...

Alhamdullilah dah masuk 34 m..mmg kerap mengeras dr 33m lg..baby pun kurang gerak..risau JG..tp tanda2 NK bersalin xder lg..doa sgt minta baby sabar tunggu sampai 37/38 sbb nk operation..

33𝒘𝒆𝒆𝒌𝒔 8𝒃𝒍𝒏 𝒌𝒂𝒏?𝒏𝒐𝒓𝒎𝒂𝒍 𝒌𝒆 𝒃𝒆𝒓𝒔𝒂𝒍𝒊𝒏 𝒑𝒂𝒅𝒂 33𝒘𝒆𝒆𝒌𝒔??𝒎𝒂𝒂𝒇 𝒙𝒕𝒂𝒘

2y trước

tak cukup bulan tu, tapi klau ada masalah kesihatan ikutla ckp pajar mna yng terbaik, sy sekarang pun 33 minggu hope kali ni cukup buln 37 minggu ... first pregncy 32 minggu bnyak delay perkembagan ..