scan

Selalunya kalo klinik kerajaan dia akan scan berape kali ye spanjang kehamilan?

26 Các câu trả lời

klau appoinmnt biase ny 3kali slagi xbrsalin . mse nk brsalin nt pon doc akn scan lg . kecuali mommy ad risiko . bby songsang atau ap ap msala contoh janin kurg gerk ke bleeding ke doc akn scan tok check keadaan janin dlm perot . scan xd galak kn sbenr ny sbb doc kata xbgos tok janin . bole mmbuat perkembgn bby trbntut . sbb tu klau xd msala ap ap doc xscan sgt kita . hnye awl preggy . lps tu 6bln tok tngok uri besa bby kedudukn bby .

Bergantung pada klinik kesihatan tu sis..setiap kk lain2 cara dia hmm..member sy daerah lain 3 kali..sy daerah lain 2 kali shj..tp sy ada follow up swasta juga every month..jadi bgi sy ok la sbb kt swasta mmg scan setiap kali check up..jadi sy follow up both kk & swasta..

Biasa cek jntung bby je.. sy slma prgnt 27w ni, bru 1x klnk krjaan.. tu pun mse 22w scan sbb lmbt.. biasa 20w.. klu nk thu dtail bby baik scan klnk swasta.. hk ptng cek detail bby , air tuban n sbgainya .. sy next scan 28w plk.

mcm sy hari tu 1st scan is 9 weeks then 20 weeks baru diorg scan lagi.. so stkt nie baru 2 kali la scan dkt kkia.. so sy lbh byk scan dkt swasta la utk scan pkmbgn bby

Sy bnyk kli xtrkira.. sbb sblm ni prnah miscrge.. doakan baby sy kali ni kuat ya.. tiap3 minggu sy kena ulang hsptl cucuk kuatkn kndngn dan scan..

Mcm saya awal2 haritu kerap lah. 5w, 7w, 9w. Lepas tu 18w, 22w(sbb nak tengok kedudukan uri), 29w, 36w. Kalau belum bersalin lg, 40w nanti pulak.

Sy dlu 11weeks, 18weeks, 28weeks, 32weeks last 36weeks. Tu kt kk la. Tp sbb sy ada mslh mmg kerap scan kt hspital. Xterkira scan bape kali.

Bergantung pd kk jgk.. Ada yg jarang scan.. Mcm kk di tempat sy setiap kali appointment dgn doktor mesti akan scan. 😍

3kali je standerd. Tapi kalau ada kencing manis bnyak kali jugak sebab takut baby besar @ air ketumban lebih

Mcm sy 2bln skali kna p scan kt krajaan n jmpa doktor sbb msa buka buku pink tu sy unsure of date (USOD)..