nk kepastian..

Selalu nya lpas bersalin kita nk tunggu period dtg blik tu bpe lme ye..sbb klau ikutkan sya msok bln ni dh 4 bln x dtg period..sesiapa tlg jwbkan ??

13 Các câu trả lời

Stiap badan berbeza sis...mcm sy ank msuk umo 3bln period..abis je nifas trus period.. mcm my mil dia bgtw ritu..pnglmn dia ms muda2 brsalinkn ank2 nya...smpai bby dh setaun br period..sbb bf...dia xdtg period lm....tp mcm sy bf ank still dpt period...jd maknenye its depend pd bdn...stiap bdn adalah brbeza.. 😉✌

5y trước

Sy pn sama sis.. habis nifas je dh period walau pn fully bf & cucuk depo.. confused jap bila period keluar ..

Lepas bersalin anak pertama, saya tak datang period sampai la anak saya umur setahun 4bulan. Bersalin anak kedua, tak datang period, tiba-tiba pregnant anak nombor 3 Lepas bersalin anak ketiga, umur dia dua tahun sebulan baru saya period. Anak pertama dan ketiga fully breastfeed 😊

Saya lepas habis pantang darah still ade lg sikit2 . Amek injek perancang still ade sikit2 darah .kejap ade kejap tkde . Period tk stabil .Hampir 1tahun 3bulan jgk tk dtg period yg stabil .lepastu dh stabil ,lebih kurg 3bln mcmtu ,alhamdulillah rezeki Allah bg lg sekali .

Saya anak umur setahun lebih baru dtng period balik itu pun next month dh xdk . Tunggu 3/4 bulan baru ada balik. Sebab menyusu memang akan kacau kitaran period.

Ni ikut orang sis..ada yg lambt ada yg cept..ada org lepas hbs nifas je lepas tu terus period..ada org sampi setahun pun x period g

bgantung pd badan org..tiap badan tak sama..mcm sy lepas 2 bln tu dah dtg period n fully bf

Depend pd org sis.. Adik sy sthn lebih x dtg piriod lepas bersalin anak pertama..

Saya anak kedua ,sthn Saya tk dtg haid .. anak Saya myusu bdn sepenuh masa

saya bf dtg period 3 bulan..ade org lain bf sampai bape lama xdtg period

Kalau menyusu badan mmg lambat. Saya setahun 3 bln baru period semula.