Kerap muntah

Sekarang sy pregnant 8w. Kerap muntah. Setiap kali makan nasik, memang akan muntah. Ayam dengan ikan pun tak dapat hidu, memang akan muntah. Risau baby tak dpt khasiat secukupnya. Ada tips tak ibu2 hamil? #ingintahu #bantusharing #pleasehelp #firstbaby

2 Các câu trả lời

Takde tips kene try and error. Sama dgn saya start muntah2 time 8 weeks smpailah 15 weeks. Masuk je 16 weeks alahan dah mula hilang. Saya makan buah dgn hirup sup je yg boleh masuk. Tapi bila makan ubat time pagi2 mmg akan muntah angin. So kene hadap dan sabar. InshaAllah tak lama lagi hilang la tu👍🏻

Mcam saya tk leh mkn msakan yg ditumis , jadi saya mkn masakan yg bersup2 ja , klau jenis sup2 pon sia tk dpt mkn , sis ganti dngan biskut2 ka , roti ke , mee or bihun ke , bnyakkan mkan buah yee