CUBA KOMEN DULU WEEK BERAPA KAMU SHOPPING BARANG BABY. Hehe

Sekarang baby dah masuk trimester kedua. Doakan yang baik-baik uollss

45 Các câu trả lời

15 w tiap mgu 2lai baju, sy buat list -3lai baju lgn pjg -3lai lgn pndk -3lai lgn pjg lubang2 -3lai lgn pndek lubng2/singlet -5in1romper -3lai jumpsuit -3lai singlet biasa -8lai barut -20pcs napkin/bedung -2lai tuala -2lai hoodie blnket -2lai fluffy blnket -mitten booties &hat -2pcs bip Dan byk lgi brg2 lain, beli sikit2🤣 smpi da byk skrg dah 33w lengkp dah tinggal brg besa2 je Bju nk murah brand tollyjoy

4y trước

Beli nb 4lai je sis, lain beli 3-6/6-12 cmtu

sy start 20w first brg sy beli breast pump haha n beli skit skit tiap bulan . skrg 30w.. da settle. cuma xbeli stroller/bby cot/swing.. tngu bby klua bru suh laki pi beli sbb tgk prngai bby cmna haha jnis nk tdo brbuai ke apa. kalau sy stroller xperlu lg , sbb musim.covid bby pun xklua klua...lps pntang bole la cri nt.

4y trước

Alhamdulillah mesti tak sabar nak tunggu baby kluaa

15 weeks , saya start beli katil baby dulu. setiap bulan akan beli 1 brg yg mahal2 dulu..then dah setel yg mahal2 tu baru beli keperluan harian, beli online je.. kdg klau ke pasaraya beli brg dapur sambil2 sambar brg baby 😂😂 siap awal takpe, dah sarat nanti confirm malas dah nak serabut

15 weeks dah beli sikit2 baju newborn... tapi beli tak banyak pun, sbb org kata baby cepat besar.. saya beli unisex je, sbb tak tau jantina lagi.. lepas dah tahu nnti baru boleh shopping bnyak hehehe

16w. Beli sikit2 dan survey. Lagipun anak sulung. Banyak kena beli. Masa 16w pun kaki dah longgar nak jln 😅. Alhamdulillah 28w brg dah siap pack. Mmg target 28w brg dah siap pack.

saya beli skit2, tp sbb pkp kan...saya byk beli online jaa..yg set legkap trus klu bju tu..nnt xckup bru beli kt kedai..klu p kedai trus nnt rmbang mata.haha

16w bli skit2, sb suami keje sorg...so dpt duit bsh bpn tu bli skit2, nt tgu sale 12.12 pulak kot2 ada yg murah2 blh bli lg..jd xterasa sgt seketul keluar

Saya lambat. Saya beli semua barang on 35 weeks. Sebelum tu satu apa tak beli. Alhamdulillah, sempat beli sebab saya bersalin on 37 weeks. #TAPsupermoms

masuk trimester ketiga baru shopping tu pun sikit2 je.. sekadar nak stanby beg hospital. 2 mgu sebelum beranak bru beli lg apa yg takda 😂😂

Beli masuk 30weeks tu pun beli sikit2 sebab masi banyak brg anak pertama tu pun beli online shopee. Suda siap packing #2ndbaby #35weeks