Cara ajar menyusu badan semula

Hi. Sekarang anak saya sdh 7bulan 6hari, tapi dia kurang mau menyusu badan. Sejak saya sakit saya terpaksa sulam dengan susu formula. Sekarang ni sy sdh sihat sepenuhnya lepas operation, saya teringin sangat nak dia fully breastfeed. Bukan atas dasar tak mampu . Tapi saya sangat suka menyusukan anak. Tapi tiap kli sy bagi dia susu dia menangis, kekadang tu dia hisap sekejap terus meniarap. Saya tak tahu la bgmna lg nak bagi dia menyusu badan semula seperti sebelumnya. Kekadang saya rasa putus asa. Ada tak ibu yg sama mcm kes sy? Ada tips tak boleh kongsi?

1 Trả lời

Anak saya masuk 6 bulan ke 7 bulan , tak ingat saya , dia tak nak menyusu baring sebab dia dah tahu merangkak . Bila menyusu je dia bangun merangkak , last last saya baring dia meniarap atas badan saya sambil menyusu . Sekarang dah 9 bulan lagi bijak , kejap menyusu atas badan , bila dia nak baring atas tilam dia turunkan badan sendiri ke tilam