Sakit masa bersama

Sekarang 6 bulan. Tp bila nk bersama suami rasa sakit di dalam. Bukan sbb lama tak bersama (sebelum ni ada risiko gugur), tp sakit dia rasa belah dalam miss v. Jd masa bersama suami jd sakit. Ada yg tahu tak knp? #ingintahu #advicepls #pleasehelp

4 Các câu trả lời

saya dulu first trimester macam tu tiap kali bersama, sebab kering sangat (sebab hormon). then sekali tu ada bersama pagi tu sebelum pergi check up, doktor scan kata serviks bengkak. tak tahu kalau sebenarnya serviks bengkak tu yg buat sakit, tapi doktor tak ada advise apa2 pula, jadi saya teruskan mcm biasa. ada ibu2 yg doktor advise pelvic rest bila serviks bengkak, tapi mungkin sebab diorang ada bleeding juga lepas bersama kut. saya doktor ada tanya, ada bleeding tak, saya kata tak ada, jadi doktor okay-kan aje.

masa second trimester ada rasa sakit tu. kalau sakit belah dalam miss v tu mungkin sebab kering. mungkin boleh guna VCO atau olive oil untuk bagi licin. pernah juga rasa sakit macam senak tu. tapi saya teruskan je bersama dengan suami. tak ada apa pun mungkin kedudukan kita kut lama lama tu dah tak rasa sakit dah. sekarang dah masuk 9 bulan dah tak rasa sakit dah bila bersama

Next checkup inform nurse/dr

maybe sbb kering