Bersama selepas bersalin

Usia anak dah 4 bulan 9 hari, baru first time bersama dgn suami. Mmg normal ke dinding luar miss v akan rasa pedih. Sdgkan pantang kemain lama. Lepas bersama, miss v jd bengkak. Ada apa2 ubat tak utk sapu bahagian tu n apa tips untuk kurangkan rasa sakit untuk bersama next time

5 Các câu trả lời

most probably sebab kering tu. banyakkan foreplay, guna lubricant. especially kalau sis menyusu badan, memang ada certain orang dia akan susah nak basah sikit. sebab hormon.

8mo trước

apa2 pun boleh. yg durex biasa tu pun okay. kalau pakai kondom jangan guna yg oil-based nanti kondom rosak, cari yg water-based.

Sebab kering tu. Dh lama tak bersama dan hormon kita jgk tu. Kne lebihkn foreplay atau nk pakai pelincir pakai yg water base ok

8mo trước

Sesuai ke untuk yg selalu ada keputihan.

biasa bengkak doc tak bagi ubat sapu kalau area miss v ada problem. Tapi ubat makan. Boleh cakap kat doc kk

next time, lebihkan foreplay sbb maybe miss v kering

8mo trước

Tak kering, tp mungkin tak bersedia. Rasa trauma bila ingt pernah kena jahit 😂

Just relax dan rehat je

8mo trước

Cuba bertenang, tp ada jugak rasa takut 😂