Minum susu kambing ketika hamil, ok atau tidak?

Hi, sekadar bertanya. Saya kini sedang hamil 17 minggu. 2 hari lepas ada nurse KKIA datang rumah saya untuk checkup. Nurse ada pesan untuk mengambil kurma sebagai persediaan untuk milkbooster and energy booster. Saya ada tanya samada susu kambing boleh diambil atau tidak, namun nurse berkata susu kambing mengakibatkan bayi dalam rahim menjadi panas sedangkan ada yang bagi pendapat susu kambing sangat elok diambil ketika hamil. Jadi saya sekarang dalam keraguan. Adakah susu kambing benar mengakibatkan bayi dalam kepanasan atau cuma sekadar mitos? Mohon penjelasan, terima kasih

3 Các câu trả lời

I think ok je kalau yg serbuk tu. Kalau yg natural tak pasteur tu bahaya...