Tak tahu nak buat ape sebab belum confirm

Sejak2 ni saye kerap kencing walaupun minum air sikit je. Bile diri depan cermin perut yg bahagian bwh pusat mcm buncit sikit. Haritu ade keluar lendir darah tapi sikit je dlm 5 hari mcm tu. Bile test upt negatif. Rase2 pregnant ke tak ye ? Saye belum pergi klinik lagi.

10 Các câu trả lời

Sis mcm sy baru2 kawen. Setaon kawen tu kan tgok mmbe2 kawen trus lekat, yg kite pn excited la kan ingat sama jugak lekat cepat. Period sy jenis regular, then start lepas kawen asyik lambat je period tp still period every month. Time lmbt tu asyik pikir oh pregnant ni, test upt negatif. Sampai la almost 2 years, still xde 😢 then lastly sy give up utk check upt, sy berserah je. Then mase bulan 6 this year sy last perios, lepas tu xdtg da period tp sy x check sbb x nk kecewa. Smpi ibu n adik sy paksa sy utk bwat upt tu. Lepas 2 bulan x dtg bru sy bwat upt n alhamdulillah. Now im pregnant 21weeks 🥰 advice sy, if sis btol x dtg period da lama bru check upt. Better bia lambat check upt tu. 1 sbb xnk nti frust sndiri. 2 terlalu awal klaw blom period date da check. Yes utk berjaga2, if u da sbulan dua x period tu, tp xtao pregnant x. Just jaga diri jgn bwat keje lasak byk kn rehat. Sbb awal2 pregnant ni klaw u gi klinik scan pn. Nti dpt berita hampa. Byk kawan2 lain dlm apps ni mcm tu. Doc ckp baby xjd la, scan xnmpk la. Potensi gugur la. Nti u sndiri stress. Sis chill je oke dear 🥰🥰

tanda mengandung dan nak period ni nak lebih kurang jer tp bila dah check upt negatif kemungkinan tak pregnant..tp nanti kalau ada rasa lain kt perut test la lagi upt.. if negatif jugak abaikan jer dah takyah pikir continue life mcm biasa.. if meant to be pregnant ada la.. if tak jgn pikir sgt.. usaha lagi.. semoga di mudahkn urusan awk dan pregnant dlm masa terdekat ni yer.

klau dh lendir darah ckit je tp dlm tempoh lebih dari 3 hari its mean period.. klau darah penempelan embrio skjp shj kdng sehari atau 2.. tp hanya setitik dua shj warna seakan merah² pink gitu.. itu bagi pengalaman sy waktu mengandung tahun lpas.. sbb mebi awak ada perubahan hormon bln ni.. klau awak nk confirmation sgt blh buat upt.. klau -ve jgk means u're not pregnant..☺️

Update terbaru! Saye dah pergi kk and test beta hcg alhamdulillah sye pregnant dah 9 weeks. Doc ckp ade org yg period pun pregnant dan saye tergolong dlm kumpulan yg mcm tu.

2y trước

sama macam saya sekarang 🫣

follow the flow . kalau dah lewat period 1minggu dua . try cek lagi .. jangan banyak fikir . jangan stress . sbb kandungan kecil lagi if stress bahaya .

kalau risau pergi klinik buat beta hcg. if beta hcg tinggi possibility pregnant tu ada.

kenapa sis rasa blood spots yg keluar tu bukan period tapi petanda pregnant?

2y trước

Before ni prnh ade simptom mcm tu. Mmg betul sye pregnant tpi mse tu smpai 3 bulan je. Harini sye dah pergi kk and test beta hcg alhamdulillah sye pregnant dah 9 weeks. Doc ckp ade org yg period pun pregnant dan saye tergolong dlm kumpulan yg mcm tu.

Sis da delay period ke belum masa cek upt?

2y trước

Belum delay lagi. Sye check semlm, sepatutnye period sye harini tapi tk period lagi. Sye kluar lendir drah tu mse 30/10 smpai 3/11. Lepas kluar lendir tu pun sye ade test upt result negatif jgk.

Tggu lagi seminggu test upt lg sekali

nnt cek upt