Badan gatal gatal.

Hi. Sejak masuk 3rd trimester ni, badan sy selalu gatal gatal, especially dekat bahagian kaki. Kaki pun habis dah luka n berparut sbb menggaru sbb sy tak tahan gatal2 tu?. Sy dah beli ubat dekat farmasi, tapi mcm tak jalan, dah tukar mandian(skrg pakai cetaphil) but still ada rasa gatal tu. Ada tak mommies2 y pernah rasa mcm sy & pakai produk ape utk hilangkan rasa gatal tu.???

21 Các câu trả lời

Ade sesetengah ibu mengandung yang kena alahan macam ni. Saya pun kena macam ni bila dah masuk 8 bulan mengandung

saya pon salalu rase gatal2 dekat kaki..tk boleh kalau tk menggaru mesti nk garu jugak..kadang sruh anak yg garu kn 😅

Samala Saya...tapi suami saya selalu rendamkan Dan basuh kaki Saya dgn garam bukit.kurangla sikit rasa gatal tu

Sama gatal dekat kaki,kdg xtahan garu smpai darah2😅. Sy sapu lotion baby je biasa tak pom aloe vera gel

saya pun gatal 1 badan. nak letak ibat sapu pun xtahu nak letak kat mana sebab semua tempat gatal😢

sy pun ad gtl gtl kdg pedih bila kena air n kulit pun kering..sben pun sme

Baby girl heh? Saya pun sama dulu gatal2 satu badan bila start 7 bulan

Sama kaki selalu rasa gatal..sedap je nk garu

Same here... 😭😭😭 Mmg garu je

Beli ubat sapu yg antibacteria.