25 minggu

sejak masuk 25 minggu ni,saya rasa susah nak bernafas dan cepat pening kepala kenapa ye???

35 Các câu trả lời

pastikan sja hb sis x turun...pening kepala d sertai sesak nafas mngkin ptanda hb low..tpi dlm msa sama, klau nafas sis kedengaran sesak, sila ke hosp dgn segera ya..takut kurang oksigen dlm bdn...😳 kurang oksigen bole akibatkan pitam atau pengsan scara tiba2 dn sngt bahaya untk diri dn kndungn...sya tu hari msuk wad sbb ssak nafas (bukan asma) hngga kedengaran hela nafas tu...rupanya oksigen kurang..88% shja..normal 90% ke atas..

3y trước

sis makan 3x shari dgn teratur...masa2 lain tu makan buah2an..minum susu 2x shari pagi dn malam...air pastikan minum dgn kerap...untuk elak pening, pitam wlaupn hb low...sya dh cuba, dn berkesan..

Sama lar sis... Law teda msalah hb down... Mngkin tu pmbawaan... Bnyakkn rehat & ckup tidur... Mcm sya... Bila sja pening minum bnyak air... Sbb bila cek hb... Doktr ckp hb ok ja.. Xda msalah pon... Doktr O&G pon cek baby ok ja prkembgan nya sbb sya ada tiroid. #anak ke2 now#alahan pon bkn alang2... Still pening muntah penat lgi2 x ckup tidur

2y trước

samalah saya tengah pregnant tapi Ade Tairoid, Sis kena buat Oppration tak kena buang Tairoid masa tengah pregnant ?

normal sis baby dah makin besar bnyak gerak bukan sesak nafas je tp punggung pun dah mula sakit2 susah tidor sabar2 ye jap lg jumpa baby

same...2hri nie rase pening je...bile nk ubh posisi tidor tuu..mcm hanyut cmtu...nk kate hb trun..rase mcm x..hb 14.5 dah..

2y trước

wahhh 😱 cantiknyaa HB, ada tips tak nak naikkan HB??

Sye pun selalu pening..kdg tido susah nk nafas ..HB low pun ye jugak..sye makan ubat iberet n kalsium doc bg tp tiap kali makan mesti rasa mcm tersekat je kat tekan..sama mcm sye..

mcm mna nak kurangkan rasa sakit punggung.. nak berjalan angkat kaki pun sakit.. jadi susah sbb sy bekerja bila dtg sakit terus jadi terhad nak buat sesuatu tu

2y trước

samalah sy pun sakit pungung macam terseliuh 😂

Susah nak bernafas tu biasa sis sebab perut makin besar dah. Segala organ kita jadi sempit. Pening pon normal. Kerap rehat ye. 🥰

sama la sy..kdg² susah nk tdo..mcm org kena asma..tp sy letak minyak panas sikit..bru blh lena..smoga kita smua baik² je ye sis..xsbar nk jmpe baby😀

Makin sarat makin susah untuk bernafas. Sebab bayi makin membesar. Moga dipermudahkan proses kehamilan

bayi sedang membesar.saya malam tak boleh nak tidur sangat.pusing kiri.pusing kanan.terlentang .tak selesa...Moga semuanya baik2 sahaja