Kuat demi anak

Sedikit luahan mngenai hidup saya,, saya ni dilahirkan dari broken home, makayah saya selalu gaduh pasal duit,, ayah sy tkbekerja, ibu saya kerja sbgai cgu,, ayah sy ni dhla tkkeje asyik mintak duit kt org satu hal,nsibla tkpinjam along,, bnyk bt pinjam berhutang dgn sedara,, saya ni anak dia banyak kali dh die pinjam tpi tkbayar,, saya tkkesah nak bgi tpi jadi kebiasaan jadi lemak laa, bila tkbagi kena pukul sblum kawin dan dituduh anak drhaka atau anak tktau dek untung,, sy stress sngt smpai sy trfikir apa salah saya sbgai anak sulung, ayah sy muda lgi ye 40+ ,, sy pun kawin muda dn ada anak sorg,, sy usaha jgk cari duit utk ank sy,, suami sy baik cuma dia slalu lbihkan mk n family die,, duit perkeso yg die dpt tu mostly bnyk bgi kt family die sbb family slalu ada mse dia sakit dlu,, ikutkan sy penat dah nk hidup, bila blik rumah kluarga,mkayah sy cmtu, bila dgn suami ,, slalu terasa diabaikan bila dgn sne, sy ada ank sy je utk berkasih,, ank sy baby 3 buln, die perlukan sy, ikutkan sy nk mati je, sbb stress sngt dgn hidup, tapi demi ank sy akan kuat utk mnjaga dia#SeriusTanya #firstmom #bantujawab

2 Các câu trả lời

awak bru lps 3 bln bsalin.. masih lg fasa2 postpartum depression.. bende nie bley blarutan smpi bbulan2 atau btahun.. awak perlukn support dr org yg tdekat.. bley cbe luahkn ape yg awak rse dkt suami dlu.. klu xde ape yg berubah.. u have to help yourself.. anak awak perlukan awak.. Mgkin tuhan bg awak anak, sbgi tmpt utk awak bmanja since awak dtg dr broken fmily.. anak awak tu la yg jd pnguat smangt awak & mgkin 1 hri nanti akan mnyenangkn awak.. Jgn fikir mati ok.. awak kne fikirkn sbb utk hidup.. mgkin 1 hri nant awak akan bahagia.. jd awak kne trus hidup ok.. *sending hugs

Knp mak x mintak cerai je dgn ayah? Buat apa nak tanggung biawak hidup lagi .. menyusahkan je

2t trước

Yg suami pulak … awak dh try slow talk dgn dia ke x? Yg awak terasa dgn sikap dia ? Yg awak rsa di abai ? Rsa alone ? …. Apa respon dia?