Sy baru 26w..

Sedih sngat2 ble org ckp jgn jdi mls sngt sbb mngandung... sy bkn mls.. tpi ble sy trlalu aktif brgerak perot akn mengeras jdi xselesa . Klau ddk dye ok.. mmg mcm tu ke..?? ke ad cra laen nk bg bby/perot xmngeras ble ibu brgerak/aktif.. kdg2 mngganggu aktviti harian jga.. klau ddk rumah sndri sy spu smpah /masak skit lpstu ddk rehat .. tpi ble blik umh mertua dgn ank akk ipar yg sngat2 lh lasak buat sy extra penat pon ad dgn perot mngeras..

7 Các câu trả lời

Biasalah sis. Kita tak boleh tutup mulut org. Bila pregnant ni nak rehat org bising kata kita pemalas lah amik kesempatan lah. Dia kata dia dulu mengandung aktif je. Lain org lain lah pengalamannya. Tapi nak buat mcm mana. Dah mulut dia puaka. Hahaha bersabar lah sis. Kalau nak rehat tu rehat je lah. Lantakkan org tu. Tips dia masuk telinga kanan keluar telinga kiri hahaha

Kita pregnant sama week awak..jgnkan buat keje sambil berdiri je penat,sy duduk lipat baju je pon xlarat dah mengah..xboleh duduk lama2..kena rehat sambil baring jgk..awak buat yg termampu ya,jgn paksa2 diri setiap org ketahanan badan lain2..tp ank akak ipar yg lasak kenapa awk pulak yg penat2..santai2,enjoy je journey pregnancy awk..xmau stress2,nanti baby ikut stress sama..🫶🏻

Sy pun kalau buat kerja sikit mst cepat penat..badan jd sakit2..bila jd mcm tu,sy dh tak boleh paksa bdn sy utk bkerja sbb akan rasa lain..jd sy tinggalkan kja rumah, rehat kejap..lepas dh okay sikit sy mula balik slow2..sbb sy pernah gugur 2 kali jd kena lebih berhati2..btw badan sis, sis yg pregnant jd sis punya pilihan nk rehat..pdulikan org lain nk kata apa sis..

bdn org ngn bdn kita x sama.. klau balik umh mertua.. rasa nk g rehat.. rehat je. peduli kan org ckp.. bukannya xbuat keja lgsung.. apa2 jdi..ada dorg nk tnggungjwb ke.. bukan senang nk bwak prut.. abaikan je dorg nk ckp apa.. sy pon aktif jugk.. tp ckup time. sy nk rehat.. sy xpeduli dah ..

Buat yg mampu je sis. Org ckp ap2 dengar je masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Sy first pregnancy pun manjang penat asyik tidur je. Mengantuk lain macam haa. Org ckp ap2 sy buat tktau je. Lain org lain ragam. Dh tk selesa knp nk paksa kn diri. Jaga kandungan je sis.

sama la mcm sy.. buat kje ckit, msti kne rehat dgn berbaring. klu rht duk @ baring je kat sofa pon xabs rhtnya. kne baring atas katil jgk.. kita tgh rht2 tu bru la rsa bby aktif mnendang2 . pling suka moments tu . mmg sdih klu ingt kita ni pmls😭

Better amalkan sikap penting diri selama mengandung ni.. org luar takkan faham kita.. kita je yg tahu diri kita sendiri.. klu rasa xlarat plisss bedrest.. doc pun galakkan kita bedrest..