TOKSIK ASIANPARENTS

Sedih betul dalam asianparents ni makin ramai toksik . Sometime kesian kat mommies especially firstmom dahla zero knowledge then beria tanya kat club ni tak pepasal kena kondem pula . Kalau dia tersilap boleh je tegur elok elok sebenarnya kan? SPREAD LOVE NOT HATE 🤝🏼

19 Các câu trả lời

jgn jadikan alasan first time mom dgn tnya soalan bdo. sy first time mom jgk tp tkde la tnya soalan bodo cth dh terang2 anak kne bawak p hsptl/klinik lg nk tnya kat dlm ni. sblm tnya boleh je cr/baca dlu jgn asik nk harap org bg jwpn. lain la tnya pasal pglman atau pape. ilmu kne cari, jgn jdkn alasan first time mom. tlong la rajin2 kan diri membaca sblm btnya tu. tk paham bru tnya utk pnjelasan lebih lg. kdg pelik2 jgk org dlm ni gmbr taik anak pun nk tnya padahal google jela sndri ni smpai letak gmbr ada kemaluan anak lg. belum lg yg tnya tunjuk darah/air ketuban leaking. pergi la hospital trus knpe nk kena tnya dlm ni dlu. hahaha sorry emosi sbb kdg org ni tk pikir sblm tnya. Hahahaha jd first time mom sila rajinkam diri membaca cr ilmu okay, jgn tnya soalan pelik2 bila org jawab negetif u yg terasa.

6mo trước

Ujian orang lain2 sis. Sy faham maksud sis bila situasi tu berlaku nak si ibu tu segera pergi hospital. Tapi kadang bila situasi berlaku yg dia tak pernah lalui boleh jadi blur. Jadi ibu tu perlu di guide. Kadang situasi berlaku dah tak boleh nak berfikir secara baik lagi dah. Semoga kita tak lalui ujian sebegitu.