aktvt lasak

sebelum saya tahu sy hamil..saya main futsal.sekarang ni saya rsau akn bby..adakah akan ade efect ape2..

9 Các câu trả lời

Saya nak share sedikit pengalaman saya. Sblm tau preggy , saya cuba berdiet, setiap petang saya akan jogging dalam 2km. Kemudian ada pergi bercuti ke Melaka, berjalan kaki ke Jonker Walk dan sekita Bandar Hilir. Teringin makan nenas n durian. Sebelum ni sy 4 kali gugur dan selalu pikir mgkin sebab makanan or rahim x kuat la punca gugur. Dalam hal ni, kalau mmg Allah berkehendak utk kita, apa2pun bknlah puncanya. Alhamdulillah skrg ni dah 35w. Semoga kandungan sis kuat. Lepas ni kena elakkan aktiviti lasak dan jaga kandungan ya. Semoga dipermudahkan buat sis.

5y trước

time ksih..ye sblum tu sy mkn mcm2..hrp bby sht...😢

Tkde ape lah kod . Sy pun gitu jugak .. Konon nk kuruih ,, diet ,, buat tabata , zumba .. joging , exercise, lompat bintang , lompat tali .. Berlarii .. Mcm2 laa . Padehal tgh pregnnt tu .. Sebab nye tk rse ap lgi tyme tu .

5y trước

aminnn...time ksih

sy main badminton tkinja2 seronok sgt . mlm tu perut kembung ,igtkn masuk angin . nseb sblum urut g buat upt . tahu2 peknen 😂 kalau rezeki mcm mne pon tuhan bg juga😂

5y trước

alaaa...sy mmg sblum tu main netball la..jtuh mtor bpe kli..hrp bby sy ok la..xbuat buku pink lagi ni..30/3 bru buat..time ksih krna jwpn awk..buat sy lega sikit...😉

Saya sblm tau preggy pon slalu jog. Tp rse xsedap bdn n check upt +ve. Skrg dh 6bln lbih preg. Perancangan Allah yg terbaik. Dah tau knela hati2 & jga kesihatan. 😊

5y trước

ha ah..sy dh thu tu..trus stop...

Saya lg la..buat pap smear,x ray..tp tanya doktor..doktor kata x de masalah..sbb x tahu masa mana kita lekat pregnant tu..

5y trước

ye ke..tu la..sbb bulan 1 tu priod sy ok..hjung bln tu msih ade.mm xrse pun ngdung..hrp bby kite shat wlfiat..

kalau dh tahu preggy elakkan aktv lasak. saya dulu pun lasak ,lasak kemas rumah,ubah almari,ubah katil. hqhq

5y trước

ye..sy mcm tu la..mmg xleh dduk diam..nak2 bila prut dh mkin besar..buat kje umah mcm bese..itu slh stu snman..bslin mudah...😊

Lepas ni jangan main sukan lasak² dah

5y trước

👍😊

Elok kurangkan aktiviti lasak.

Lepas ni jangan main dah ye

5y trước

🤗🤗🤗