hb menurun

sebelum ni hb sy Naik ok je..bln lpas check hb 12.8..hari ni sy kna g kk utk check perut..skli hb menurun..jdi 10.. terkejut cik mesi..bila buat test Kali ke 2 jdi 11.0.. cik mesi komplen knp byk sgt turun..x mkn ke vit yg kk bgi...sy sdri pn mcm nk muntah mkn vit..ad plak kabo x mkn...??.. adakah minum susu mempengaruhi turunnya hb..sb sblm ni sy minum susu Len...masuk 5 bln ni sy tukar susu..konon nk cuba..ngam2 plop sbln tkar susu tetibe hb turun now dah 21 weeks.. please...need advise..tqvm?

2 Các câu trả lời

Minum susu ok ja tapi kena jarakkan masa dgn ambl ubat la. Sb susu menghalang penyerapan zat besi

5y trước

biasa sy minum susu 2 jam slps mkn vit..

Cuba sis banyakkan makan buah jambu batu, sayur bayam & kerang. Semua tu boleh naikkan hb

5y trước

Sama sama