Anak 7 bulan muntah dan cirit birit

Sebelum ni anak ada muntah dan cirit birit yg teruk.Bawak pergi hospital kena warded sebab detect jangkitan kuman. Doktor bagi antibiotik dan air.4 hari jugak kat wad. Lepas 4 hari, elok sikit...ni jadi balik, lepas makan muntah..Bagi susu sikit je minum.Baby lapar nak makan..tapi tulah kerap muntah lpas makan...Ada ke momies yg tahu macam mana nak atasi?#SeriusTanya

9 Các câu trả lời

Baby dah boleh makan kan. Cuba BRAT Banana Rice Apple Toast. Tengok mana 1 yg sesuai. Ubat hospital teruskan. Jika lebih 4 kali sehari muntah dan cirit, pergi hospital balik. Pastikan anak hydrated. Kebersihan rumah kena OK. Najis muntah dan cirit dan sekitarnya tu kena bersihkan betul2.

Cuba bg mkn sikit2 tp kerap. Jgn bg bnyk2 terus. Mungkin perut ank tgh cuba utk terima mknn. Masa suap, klau bby rasa nk termuntah, stop dulu bg mkn. Bg mknn tu digest dulu.

kalau guna penapis air kt umah... cuba jgn bg anak minum air penapis sis... boleh masak dlu air penapis tu

kena pergi semula ke hospital.. semoga baby cepat sembuh..

anak masih cirit birit dan muntah...lebih 8x sehari

2mo trước

bwk peg hospital blek.. Ubat yg Dr bekalkn da hbes ke?

bb jd muntah blk masa minum susu or mkn

Pergi hospital semula sis

pergi hospital balik

dua2..

2mo trước

susu fully BF...bubur, ayam,ikan, park choy, carrot, evo...bukan dari makanan