Normal atau tak?

sebelum berkahwin period xberapa teratur pling lama xperiod dlm 2 bulan. Lepas kahwin bulan 8 period mcm biasa smpai bulan 12 2018, Start Jan 2019-feb 2019 xperiod (da consume folic acis), March2019-April2019 period balik , Start Mei -july 2019 xperiod.(Start consume Royal V and berurut) Alhamdulilah period cantik cycle pun 32 hari August sampai December 2019. Sekarang dah delay 16 hari test UPT negative lg . Confuse kalau 5bulan period da cantik dah dikira normal cycle ke??????

1 Trả lời

Maaf sis, tak de pengalaman untuk period tak teratur. Alhamdulillah, sebelum saya kahwin saya memang monitor period saya guna apps 'flo', memang setiap bulan cyle 28 days, klau lambat pun 2 - 3 hari. Cuba sis try guna apps tu juga. Lepas tu pasti kan jangan terlalu tertekan. Kalau ada masalah tekanan pun boleh affect kitaran haid. Rutin harian sis pun kena jaga especially tidur. Macam saya, sebelum ni pernah sekali 3 bulan tak period sebab saya kerja shift malam untuk 3 bulan tu. Tukar je shift pagi, period semula. Kadang2 bila body alarm kita tergangu pun boleh affect kitaran haid kita