Anak masuk 9bulan

Sebelum 9bulan anak saya mkn bnyak n sngat aktif tkmeragam boleh buat kerja , tpi selepas cucuk 9bulan lepas 3hari cucuk anak deman 3hari suhu 38.5 pergi klinik dr bagi ubat mkn lepas tu cirit plak 4hari sehari dia berak 10X saya tksanggup tngok ank dduk berak sampai merah bontok dia hmm lepas cirit dah okay deman datang blik kena mkn ubat selalu , klu tkbagi ubat tubuhnya panas hmm selepas cucuk 9bulan ank jadi deman cirit tkaktif sngat mkn pun tknak , nasib air masak n isap susu bnyak , mungkin tumbuh gigi kut mcm tu jadinya , masa tumbuh gigi bawah umr 8bulan tkdeman apa ii mkn pun okay semua okay , tpi lepas masuk 9bulan ni tumbuh gigi atas jadi mcm tu , normal tak akak ii semua , saya tktahu sngat pasal ni sbb anak sulongkan .😣#firstmom

1 Trả lời

Kalau cirit, sekali dgn muntah,tgk tanda2 dehydrated. Kalau teruk pi hospital terus. Takut rotavirus

3mo trước

Ok tpi dia tkmuntah , hanya cirit jer tpi hari ni dah okay