Apa kesannya jika tidak menggunakan insulin semasa mengandung

Sblum ni sy prnh mngdung..tp sy didpti ada kncing manis type II..kne msk hospital..mse kat hospital dktor bg sy insulin..xlme lpas tu sy keguguran..skrg ni sy mngdung lg..tp sy cme mkn ubt kncing manis je( tablet)..xgune insulin sbb sy blum pergi klinik lg..sy nk tny..adakah jika sy xmggunakn injection insulin ni akn beri kesan pd baby sy??#firstbaby #2anaksyurga

3 Các câu trả lời

Maaf puan insulin xbg kesan ape2 untuk kandungan n its helps kte untuk kawal gula yg x terkawal Puan miscarriage b4 nie pun mgkin disebabkan gula terlalu tggi n janin x bkembang n hancur sbb kandgan gula dlam bdan Sye insulin user 4 kali shari n ade diabetes since form 4 Dr awal sye pregnant 5w doc dah monitor n start insulin N alhamdulillah skrg tggu mse nak baby popup Hope puan follow betul2 suggestion doc untuk pastikan kandgan kte slamat.. Doc suggest the best n bukan untuk memudaratkan.. Kalau puan rse bacaan gula puan x terkawal better puan pegi refer doc cepat2 n amik insulin sblum pkara sme berulang.. All the best 😌

Maaf puan. Klu ikut pglaman.. Sy x rasa puan sebelum ni mgalami keguguran dsbbkan insulin. Tapi mybe disebbkan kencing manis puan tidak terkawal. Mybe utk kali ini. Puan bykkn reht dan lakukan pjgaan pemakan yg lbh baik dr seblum2 ni ye. Klu ble cut sugar.. Cut la dlu puan. Utk maslahat puan dan baby terutamanya. Jaga diri & jg kesihtn puan. Smg allah mmberikan rezeki baby kali ini.. Aaamin.. #TAPSupermoms #TAPactiveusers

Insulin tak bagi kesan buruk pada kandungan. Untuk pesakit kencing manis, insulin sangat penting ketika hamil. Kalau tak ambil ikut doktor bagi boleh menyebabkan keguguran