Apa kesannya jika tidak menggunakan insulin semasa mengandung

Sblum ni sy prnh mngdung..tp sy didpti ada kncing manis type II..kne msk hospital..mse kat hospital dktor bg sy insulin..xlme lpas tu sy keguguran..skrg ni sy mngdung lg..tp sy cme mkn ubt kncing manis je( tablet)..xgune insulin sbb sy blum pergi klinik lg..sy nk tny..adakah jika sy xmggunakn injection insulin ni akn beri kesan pd baby sy??#firstbaby #2anaksyurga

3 Các câu trả lời

Insulin tak bagi kesan buruk pada kandungan. Untuk pesakit kencing manis, insulin sangat penting ketika hamil. Kalau tak ambil ikut doktor bagi boleh menyebabkan keguguran