Assalam. nak tanya pengalaman ibu2 di sini, anda jenis yg minum nescafe ke? Mcm saya, sehari secawan

Sbb saya pregnant anak pertama, jadi nak tanya pengalaman 😁 harap takde side effect. Terima kasih

4 Các câu trả lời

sy pun dlu mst shari secawan...tp bila start pregnant sy stop terus..n bila check up doktor mmg pesan jgn ambil caffein termasuk lah teh sbb boleh drapkan hb...

4y trước

sama2.. sy pun awal sy stop kejap spai 3bulan.. dh lepas minum air gula dn ok konon2 mcm selamat la sbb ade yg bgtau boleh minum tp jgn kerap nk lepaskan teringin sy minum balik late..sekali bila tiba hr check up hb low wlaupun atas pagar...dr 12.8 turun 11.8

xde side effect tapi doktor or nurse tak galakkan minum sebab ada caffein..saya pun bagitaw suka minum teh ais..nurse suruh stop minum..

4y trước

baiklah. terima kasih puan 😘

waalaikumsalam. pengambilan caffien menghalang penyerapan zat. kalau hb rendah tak digalakkan.

4y trước

ok noted. tq puan for sharing 😘

Kafein.. Bleh dropkn bacaan hb kite nnti.. Tp tngok ats org jgk.. Kurg kn klau bleh.. Xelok

4y trước

ok noted puan. terima kasih 😘