Salam ade x kt sini suami ade deabetis msih blh hamil ng normal ?

Sb ade org cko klau suami deabetis susah isteri nk lekat.fakta ker??

11 Các câu trả lời

Dari pengalaman saya sendiri, suami ada penyakit diabetes dr umur 20an.. Suami makan ubat diabetes dgn disiplin.. Alhamdulillah saya masih blh hamil secara normal.. Anak ada 4orang dr yg sulung umur 17 hingga yg bongsu umur 11 thn .. Tapi sebaiknya puan & suami kena buat pemeriksaan kesihatan utk mendapatkan kesahihan.. Kerana tahap kesihatan seseorang itu berbeza..

Kalau suami disiplin makan ubat , ada rezeki untuk hamil . Dua dua kena cek kesihatan . Arwah ayah mertua saya ada deabetis dari muda Alhamdulillah anak 8 orang . Paling kecik umur 15 tahun sekarang . ☺️ ubat kena makan dengan betul , pemakanan pun kena jaga dan kesihatan yang lain pun kena jaga juga . ☺️

sebelom ni susa nak lekat sbb berat bdn suami 105kg,mkn bnde yg kurg sihat,lepas disahkan diabetes,suami mula jaga pemakanan,xambek air yg bergula,berkayuh basikal pagi & ptg smpai berat bdn turun ke 80kg lepastu Alhamdulillah lekat ;)...amalkn pemakanan yg sehat Inshaallah lekat..

Fakta.. tapi.. kalau dm yg xterkawal tu yg ssh sikit..jenis disiplin masih ada peluang lg sis. Sebaiknya buatlah pemeriksaan kesuburan..

Xjgk awk.. Ats rezki jgk.. Ayh sy ad diabetes sjk muda n tggi plak tu.. On insulin.. Alhamdulillah dpt 6org ank.. 😁 Smua ats rezki...

Ya, fakta. Tapi ada yang mampu untuk conceive. Jadi seeloknya awak dan suami buat checkup untuk kesuburan.

tq ye ats respon korang smue,sb sy dh 3 kli blighted ovum .rsau kot ade kaitan ng diabetis suami

Fakta. Tapi boleh try buat sperm test dulu. Kalau semua ok InsyaAllah boleh je pregnant natural

Hi mommy2 semua sorry sya nak tnya klau guna clear blue ni mcmna nak tgk ah..

Not necessarily. Dua2 kena buat checkup.