Bab nafkah

Saye nak tanye nafkah yang suami patut bagi dekat isteri tu memang duit ke ? Sebab haritu family saye ade tanye saye "berape nafkah sebulan laki kau bagi, saye cakap takde tetapkan sebulan berape tapi die (suami) cakap nak beli ape2 amik je duit tu." Lepastu family saye cakap "tak boleh macam tu nanti ape2 jadi cth die (suami) buat perangai ke, ade pmpuan lain ke kau ade duit simpanan." Saye tak bekerje memang suri rumah sepenuh mase dan takde ape2 bisnes, komitmen bulanan pun memang suami yang uruskan. Saye takde pegang duit untuk bayar semue komitmen bulanan. Tapi tiap2 bulan kalau saye ade nak makan atau beli ape2 suami suruh je amik duit dalam acc die.

24 Các câu trả lời

sian. fam toxic. jgn la lurus sgt crita smua. suami dah sdia smua tu ok dah la. nfkah yg pnting tlksana

𝒅𝒆𝒑𝒆𝒏𝒅𝒔 𝒑𝒅 𝒔𝒖𝒂𝒎𝒊

toksik betul family kau dik.

Mu ni umur brp tanyo soalan supo budok.

10mo trước

kadang org tua pun belum pandai bab ni. biar la dia bertanya. at least dia dpt belajar. tade org lahir2 pandai segala bab sampai mati. awak ni makcik2 bawang ke makcik2 facebook yg sesat dalam ni pastu keja nak judging org mcm diri tu terpaling perfect???