xde mase

Saye ad temujanji dngan misi tapi xbleh pergi suami asyik sibuk je. Nk driver xpndai,xpe k tak pergi chek ye..skrg da 21 weeks lbih..sy tkut nti misi mrh plk..sb dlm bku tu dye ad tlis trikh.klu xg chek bby xde ape2kn

22 Các câu trả lời

Masa saya mgandung anak pertama, saya baru dpt kerja. Mmg xbole cuti, selalu amik time off. Kalau nk kata xda masa, saya pun sama, tp sedaya upaya cari masa. Pekak kan telinga, dan tebal kan muka bgtau boss dan rakan2 kerja. Saya lagi lah masa tu darah tinggi ms mgandung dan bleeding, 2 hari sekali checkup. Ada rakan2 yg fhm ada yg xphm. Saya fikirkn kesihatan saya dan anak je time tu, sbb saya dh ttc 4 tahun. Jd mmg sangt bimbang kalau xpergi checkup.

Sy pun tak reti drive. Ada je lesen. Tapi refuse nak drive sebab tak confident plus traumatize. Kereta pun ada kt rumah sebab suami kerja naik moto. Kalau suami busy. Takboleh hantar. Sy ambil grab je. Btw sy bekerja. Office hours. Start 12w sy da minum air gula n GDM. Bayangkan asyik nak check up je setiap 2 mggu. Tp sy tak pernah miss check up. Usaha la cara lain. Naik grab ke apa ke.

Better inform kk.. Sbb kalo xpergi dyeorg ad recordkan dlm buku kite, kt situ dokter boleh bace & tahu kite punya mslh. Incase jd ape2 mereka xakan lyn sbb mereka ad record.. Saya mse awl pregnant smpi 7 bln je suami hantar.. Msok 8 bln &skrg tgh tunggu due ni, suami outstations jauh, so sy kne g sndiri naik bas.. Sy pn xreti bw kete ke moto tp fkr ank lgy penting..

Masa tu memg takkan pernah ada kalau busy tp kalau syg baby, cari la. Sekarang ni banyak kemudahan dah. Sy pun tak reti drive tp hari check up, husband drop kt kk. Balik sendiri ngn grab. Kalau husband tak bg naik grab sebab takut jd apa2, solutionnya suruh la husband yg bawakan g kk, teman sampai balik . Half day boleh, AL pun boleh. 🙃🙃

Usaha sis.... nurse marah kalau kita x pi kecuali ada hal² tertentu yg x bole nak elak call klinik terus. Sy dari buka buku pink sampai kandungan sy 5 bulan lebih sy gi check up sendiri. Nasib baik klinik x jauh. Jalan kaki jak tu pun 10-15 minit perjalanan 😅. Bertabahlah... usaha cara lain...

Sis.. Mmg WAJIB checkup. Klau sis ada problem, sis inform je nurse.. Mybe nurse akan set appointment lain. Don't miss ur checkup. It's important to urself & baby.. Or why don't u just install grab car.. Senang sis nk gerak kemana mana..

Perlu pergi check up. Kesihatan diri & baby ketika mengandung sgt penting. X check x tahu. Kalau dah miss appointment, inform misi utk dptkan apptmnt baru & beritahu ape masalah. Jgn sebab takut misi marah sis x pergi check up.

Sy pon mcm ni jgk dulu. Last2 kena bebel dgn nurse sbb tak datang appointment. Sejak tu kalo suami busy, sy naik grab je. Kena berdikari la sikit demi anak. 🙂

Call klu tak boleh dtg utk tukar tarikh. Tak pergi tak boleh sbnrnya. Apa apa trjd pd kandungan, jd slh kte sendiri. Sbb kte yg tak pergi checkup berkala

Sya sampai skrg 10 weeks blm pg check minggu dpn 11weeeks bru nk pg check untuk pertm x..harap semua ok..dh blh nampk baby n hearbt..