gerak bayi

hi mommies.. sy nk tnya skrg sy 35w tp skrg ni rasa slow sgat bby bergerak.. dah xde rasa dye tendang.. rasa mcm gerak2 gtu je.. tp setiap hari ckup je 10 gerakan mcm biasa.. cuma sy kena lbih alert sbb gerakan dye slow.. normal k akhir2 ni? sbb ad yg ckap normal sbb dah akhir2 ruang bby da sempit.. tp dlm mse yg sme bimbang jugak #seriusnanya #ingintahu

4 Các câu trả lời

Boleh jdi tak normal juga sis. Saya pun masa 37 minggu baby kurang kick rasa dia berpusing je . Saya tak sedap hti pegi hospital check , doktor cakap tali pusat terbelit kat leher baby. Then terus check ctg tgok heart beat ok tak . Kalau bacaan cantik dia bg balik . Kalau tak cantik kena proceed bersalin pada haritu juga . Alhamdulillah result ctg saya ok so boleh balik . Tapi kena serah diri mnggu depan untuk bersalin takut risiko pada baby. . Baik sis pegi hospital . Bukan nak takut takutkan . Benda ni terjadi pada saya .

1y trước

Ye doktor scan . Lepastu dia jelaskan nampak tali pusat terbelit .

Sama sis sy rasa dya berpusing je byk, kdg2 je rasa dya kick tu, byk rasa mcm dya wiggle2 badan cmtu je, mmg kena alert betul2 la sbb kdg xperasan dya gerak skrg, risau jgk tp fikir yg baik2 ye sis

Sy pun sme sis.. dah kurang menendang.. rase dia berpusing je.. hritu tanye nurse kata normal sbb ruang dah sempit. Kdg baby scam, mlm bru dia nak aktif.. doa baik2 aje lah..

Normal. Sebab ruang rahim dah hampir penuh, tak banyak nak buat gerakan. Asalkan gerakan cukup 10