Nescafe

Saya teringin sangat nak minum nescafe.. Agak2 kalau seteguk dua tu boleh tak? Huhu 12 weeks pregnant..

27 Các câu trả lời

Boleh.. jgn bercawan2 teguk 😅 i pun jenis addict ngan nescafe or coffee.. mmg tak skip minum tiap hari.. mula2 hb turun naik pastu skg masuk je 35minggu hb naik sampai 14 hahhaha relax.. klau hb u ok tkde masalah pun minum.. asalkan berpadah2.. i berkerja klau bfast mmg minum secawan nescafe bagi segar bugar sikit.. hehe

Seteguk dua boleh je sis. Tapi jangan selalu. Nescafe memang punca HB low. Sy dah kena, bantai nescafe sehari 2 gelas. Bila check HB drop gila. Sampai kena makan ubat tambah darah extra. Lepas minum pastikan jarang 2 jam sebelum/selepas makan vitamin.

Saya teringin kopi, sekali minum, amik kau, berangin 1 badan meloya..dari dulu lg bila pregnant mesti teringin nk minum kopi dgn teh..tp bila dh dpt sekali, insaf xberani dh secawan..seteguk dua je boleh rasa..tak tahan nk layan loya dgn muntah tu..

klu teringin sesuatu minum ja.. jgn byk asal terasa.. sy dlu awal kndungn pn mkn nanas minum jus nanas sbb teringin.. tpi skit ja janji terasa.. heheee..

Sy pon sama...kndungam br je dlm 5 minggu cmtu..sy ni coffee lover...teringin sgt nk minum tp takut...sb ada history miscarriage....

Boleh,segelas pun boleh. Cuma jgn berlebihan. Sy pun minum juga tp kopi la. Hadkn secawan je sehari. Tp klu hb jd low better stop.

Minum je segelas. Jgn brgelas² haha. Cuma jgn minum pulak masa lps da makan folic acid.. Nt hlg khasiat folic acid tu,Jarakkan

Boleh sis. Tapi sebaiknya elakkan. Sy minum bila teringin sgt2, smpai skg dh kurang ketagih dgn coffee n nescafe.

Klu sekadar teringin tu tak menjadi masalah sis. Jgn amalkan everyday dhlah sbb akan mengganggu result hb

Boleh sis. Sy pon kalau suami order Nescafe ais ambik sikit air dia minum 🤣tak tahan godaan