mungkin mengandung

saya telah melakukakn hubungan seks dgn bf saya tetapi bf saya hanya pancut diluar . sudah lebih 2 minggu sejak kami melakukan hubungan seks . saya pulak tidak datang period and perut rasa tak sedap . saya sudah melakukan pregnancy test tapi hasil -ve . boleh siapa2 beri nasihat dan pendapat tentang hal ni ? saya sangat takut sampai rasa bak mati sahaja

12 Các câu trả lời

kadang2 pre-cum pun bole buat pregnen especially bila masa subur.. kalau muslim , segera lah bertaubat . awk lg takut mengandung drpd takut dgn kenyataan yg korang dh berhubungan di luar nikah . kalau kompem -ve preggy x mustahil lps ni akn ulang lg berhubungan sbb dh prnh try sekali . bkn apa , kalau terjadi benda mcm ni yg rugi perempuan bkn llki . dorg bole lepas tangan , perempuan bawa perut . kalau bertanggungjawab dan btul2 syg , nikahlah secara sah. bkn nak judge tp selagi bole elak , kta elak la . semoga sis dan bf terbuka hati utk sahkan hubungan kalian. maaf jika kata2 sya menyakitkn hati sis.

awal² kadang kalau check mmg negatif sis. cuba lah bincang dgn bf,ajak dia nikah. lepas ni jangan buat lagi. bertaubat sungguh². Ramadhan pun dah dekat. banyakkan beribadah. berpuasa juga boleh menundukkan nafsu. Jangan fikir rasa nak mati je. Kena ingat,mati tak akan selesaikan masalah awak. dalam kubur belum tentu boleh berehat dengan tenang. berdoalah,bertaubat. selagi masih bernafas,belum ada kata terlambat untuk bertaubat. saya doakan semoga awak dipermudahkan segala urusan dan ditunjukkan jalan penyelesaian..Aamiin

3y trước

setuju dgn Komen ni

walaupun pancut luar kdg sikit pun dah cukup kalau tak silap masa...sis kahwin dulu..barangkali perumpuan yg akan kesal, jika laki sincere mgkn akan commit even sis dah preggy tp sis blh bersabar dulu, jdkan hubungan ini lbh indah dahulu dr bf menjadi suami itulah kunci keselamatan dan restu pada diri...sorry sis..as sis, nasihat...sis cuba check semula, hopefully not pregnant sbb m sure by mind belum bersedia kan utk menjadi ibu terus.. try to cepat cepat kahwin sebelum tukar fikiran.

Bertenanglah... Janganlah fikir bak mati... banyak lagi nikmat kehidupan yg boleh awak menikmati ye ❣️🌻 Takkan rasa takut/ bersalah akan mengandung tu lebih besar drpd melakukan hubungan sex dgn bf yg awak sendiri tahu akibat perbuatan itu adalah boleh hamil? So, jika awak muslim. bertaubat, InsyaAllah awak akan tenang. ❣️

accurate nk check after 4 mggu tak dpt period. pancut luar pn boleh pregnant ini doctor yg bgtau ya.. bincang laa dgn bf u ajak dy kawen.. sedap sama2 takan nk biar u susah sorg2. kalau kawen smua benda selamat.. buat apa nk seksa diri bukan awk sorg kena tggungjwab bf awak pn sama kena tggungjwab. bincng elok2..

Pre cum juga mengandungi sperma. Guna kondom / ambil birth control pills / morning after pills. Pregnancy test paling accurate bila 7 hari missed period. Kalau pregnant, akan nampak line dengan jelas.

Sis anak tu x bersalah. Kalau lekat pun jgn gugur. Baik sis kawin je dgn bf tu. Nnt nk pancut dlm ke, pncut luar ke terpulang. Yg pasti jgn buang anak tu merata2..kesian dia

Maybe perubahan hormon. Ataupun cycle period berubah. Tapi cek juga sekali lagi kalau tak datang haid. Bertaubat lah kalau awak muslim.. dan berhenti semua perkara ini.

dri pikir mati,baik ajak bf tu nikah cara elok sis...pas dah nikah pncut mne2 pon dah xrisau n takot dah....xkn puas sama2 nk mati sorang² je..

3y trước

mungkin juga dia bukan muslim

pancut luar pun ... mnjelang die nak tarik koneknye , da meleleh dlu kat dalam .. boleh caya ke ngn lelaki punye ketahanan 😄😂

3y trước

sy pernah terbabas 😅 igt xkena sekali +ve pregnant ank 2nd haha. yg sulung masa tu baru 1thn ++ sejak tu pakai kondom la sbb dah tahu kami laki bini subur