Saya nak tanya apa perlu saya buat untuk elak letak garam pada makanan bayi usia 7 bulan..

Saya takut ada masalah pada buah pinggang bayi saya...awal 6 bulan..dia elok je mkan yg tawar...lps dr tu dy x nk da...n then mak sy kata dia buat mknn bayi gunakan garam untuk tmbah rasa pd makanan...jd skrg bayi saya da tolak mkanan tawar...yg saya thu ikot pada bulan dia..belum boleh letak apa2 perisa..any suggest..buntu sgt..

2 Các câu trả lời

Puan boleh guna perasa asli seperti ikan bilis, isi kurma untuk menambah perisa. Makin besar anak akan jadi makin pandai rasa. Saya pun melalui orang tua cakap itu ini tapi sebolehnya nasihat ibu/ayah jangan beri makanan yang berunsur garam dan gula. Dan saya tahu bukan mudah untuk tukar stigma tetapi kena ingatkan. Anak kita tanggungjawab kita kan 💕

Mungkin puan boleh goreng ikan bilis tanpa minyak & blend untuk perisakan makanan anak. Boleh juga guna ayam & sebagainya. Puan boleh search group happy baby foods malaysia kat fb untuk lebih info😊

3y trước

saya da cuba...tp dia tolak makanan tu..