31w boleh ke tidur baring?

Saya tak boleh tidur mengiring ke kiri atau kanan . Dua dua sakit. Boleh ke tidur baring? Sbb saya ade baca kalau tidur baring boleh buat bby xckup oksigen atau xboleh brnafas. Betul ke ? #firstbaby

11 Các câu trả lời

Kalau ikut kata nurse kk saya, diorang kata boleh je ikut pada keselesaan nak tidur position macam mana. Terpulang. Tapi kalau ikut mak saya, tak elok tidur terlentang. Susah nak beranak katanya, tak tau sahih ke tak 😂 Ikut je pada keselesaan sis, masa hujung trimester kedua, saya banyak kali tidur terlentang, sebab mengiring sakit badan and tulang rusuk pun sakit. Sekarang saya 37 week alhamdulillah, baby so far so good 👍

tak d galakan tidur baring ye momy . saya dari 3bulan ngdung sakit sgt bdn asik baring kiri atau knan . suami beli kan bntal U utk prgnant slesa la sikit. skrg dh 37weeks ni hm sakit bdn sbb tido ngereng kiri/kanan . demi baby kena sbar jela . sikit lagi boleh tido telentang 😝

2y trước

Bukan tido telentang je bila da bersalin , extra tido ddk lagi smbil susu kn anak 😂😂😂

Kalau ikutkan takboleh sis , tapi saya masa mengandung tidur mengiring dah walaupun tak selesa bila terjaga terlentang . Kemudian betulkan posisi balik , kena letak bantal kiri kanan . Atau minta suami peluk . Cara ni memang berkesan .

tidak digalakkan tidur baring,bahaya untuk bby dan mmy. kalau mmy rasa tak selesa mengiringi, bole letak bantal kat bawah perut. macam saya² selesa peluk bantal. sebelah kaki naik atas bantal. Alhamdulillah, tidur nyenyak sampai pagi 🤭

entah lah.. masa anak first jaga cara tido. masuk kedua memang xdpt nak jaga. dgn si abg tido mcm helikopter, kadang terlentang tu la yg paling selesa. kadang sedas dapat kaki dia 🥲 ku sabar je la.. janji perut dialas, memang selesa gila!

sy peknen ank ke3 tido terlentang smpai 9bln.rupanye baby sy mukenye mengadap ke ats.dh la ceaser,arwah mak tkutnya doc tertoreh muka cucu dia.tp mmg selesa tido terlentang smpai sudah,xde mslh lain slain baby mngadap ke ats.

sampai dah 38w nie.. tak kesah kiri kanan terlentang asalkan kene ngadap muke bapak dy.. 😅 betuah punye anak.. kalau tak ngadap kemain sakitnye pinggang..

ikut keselesaan sis. sy tido trlentang pun kejap je sbb tak selesa. sy kerap tido belah kanan ataupun kiri

Sy xbleh tdo mngiring knan rsa nk mntah😂..Mgiring kiri n tlentang xpe😅..

baik mengiring utk keselamatan baby