Boleh ke kita makan burger ramly time pregnant 10minggu?

Saya tak boleh bau nasi, makan nasi mesti muntah. Saya teringin burger ramly tepi jalan, boleh ke makan? #ingintahu #bantusharing #firstbaby #seriusnanya #1stimemom

13 Các câu trả lời

Klu boleh elak kn..sbb dging dia mknn berproses..x elok utk pkembangan baby..n mayo ad telur mentah..bhaya ibu mgndung mkn telur mentah.

Boleh je tp jngn selalu and mayonis jangan isi sbb mayonis buat dr telur mentah . Xelok untuk bby . Saya ngidam burger pon xisi mayonis hehe

11mo trước

kalau dah termakan mayonise pada burger tu takpe ke... aduh risau pulak ...

sy sama awal2 pregnant xleh makan nasi mesti muntah.. so sy makan je apa yg blh makan.. buger, megi, waffle, dll...

3y trước

sbb dr imelda ada tulis..if benih tu kuat insya Allah makan apa je dia akan kuat. mmg la nutrisi sgt2 penting...tp da kita mabuk. smpi lembik dibuatnye. better makan je apa2. klu kita lembik pn...x bagus gak utk pembesaran baby

Boleh je mommy. No hal. Mkn je. Bismillah jgn lupa ye 😍 #TAPSupermoms #TAPactiveusers

mkn je sis.. tp jgn sllu ye.. biasa lah AWAL trimester.. 🥰🥰🥰

4y trước

itu laaa. 🤭 takut nak makan tapi nak makan jugak 🤣

sy mkn je. Xkesah burger apa. mcd la kfc ke burger 2rm ke

boleh mkn sis..xelok amalkn..tp boleh je mkn...

bole makan tp jgn selalu..kerap minum air suam

sy makan je fastfood skrg dh 12w.

kenapa tak boleh makan?

4y trước

ohh faham faham. terimaa kasih ❤️