Hai mommies semua

Saya skrng dh 36mnggu 3hari , nk tnya normal ka sakit bwh perut mcm sakit senggugut ? Sbb saya first bby . Tk ada pengalaman lgi , dri smlm perut tk sedap asyik membuang , tpi lpas puas membuang sakit pulak bwh perut sbjik mcm sakit snggugut . Ni skrng siang sakit balik . Boleh bgi penjelasan tak 😭 #firstbaby #bantusharing #pleasehelp

1 Trả lời

Ada sekali dgn sakit pinggang tk? Contraction dia mcm senggugut tp sakitnya dari pinggang (blkg) ke depan. Ni dh mcm tanda2 nk bersalin dh, mmg akan jd lawas smcm asyik nk membuang je.

3y trước

Contraction lah tu. Cuma time nnt tgk kekerapan dlm berapa minit. Klu dlm setiap 10min dh blh get ready, setiap 5min dh boleh ke hospital.