hai mommy smua spe ad pengalamn sperti saya?

saya selmt melahirkan bby girl pd 29week kehamilan dgn berat 795gram dan kini bby ditempatkan di NICU... skrg saya sudah hri ke 15 berpantang dan melawat anak saya ketika itu nurse kata berat sudah cecah 860 gram... ok tak kenaikan berat bby saya? #ankfirst #babyprem #iluvmybby

hai mommy smua spe ad pengalamn sperti saya?
21 Các câu trả lời

Alhamdulillah..tahniah sis..slmt brpantang.. Alhamdulillah berat bby sis naik..itu satu prkembangn yg bgus tuk bby prem..sy pn ada pnglmn ank prem... Sis kena rajin visit bby tau tuk bg smgt...bby dia akn tahu mommies dia dtg visit... Dia akn lebih smgt bila.tahu ada org syg dan sntiasa bg dia support n mommies kena rajin borak ngn dia bila dtg visit...mg bby cpt mmbsr dgn sht dan lepas berat tuk dischrge...Allahuma aamiin... Bby awk msti kuat tw... Aunty yakin bby kuat mcm ank aunty juge...aja2 fightimm✊✊🔥🔥

Naik tu ok je, janji jgn menurun..anak sy 2 bulan smp berat 1.8kg baru leh kuar..32 week 1kg..jgn risau kalau berat baby naik sikit, asalkan naik dan jgn turun..mcm anak sy NICU cm ni dorg letak anak kat kritikal, mak pak tak leh teman, smp dia masuk ke stabil, baru leh teman, dlm 1.5kg tu pon bkn tido sekatil..dh 1.7kg, baru doktor akan soh tido dgn baby, dia tgok ibu boleh handle baby prem n anak cantik, baru leh discharge..ni masa anak sy la

Klau bby dh ble mnyusu gna cup2 kcik tuh sis rjin2 bg dia nyusu spya brat cpt naik.. Tp pnglman sy dlu, air ssu sy xbnyk smpaikn sy blik2 mnum ubt tmbh air susu, nurse pn ada bg jgk susu formula khas utk bby prem.. Tp xmnckupi brat mkin trun.. Last tuhh sy bg ank mnum susu formula tp scra tapuk2, dlm dua hri brat naik 1.8kg.. Trus dh ble discharge... Sbulan lebih jgk duk kt hosp hri tuh... Bby lhir 29mnggu jgk..

Naik ok tu... anak sy lahir 30 weeks pn sebln lbh gk duk kt Special Care Nursery(SCN)sbb nk tggu berat 1.8kg....tp akhirnya doctor bg kluar 1.75kg sbb dier pndai menyusu.. .selama sebln tu dier minum susu pkai syringe n masukkn hose direct to stomach

Alhamdulillah ada peningkatan. Sy dulu ank yg sulung 31 wk. 1.65kg. Selepas sebulan Di NICU, tukar ke wad biasa, lps tu tnggu sampai berat Baby 1.80kg baru blh discharged. Semoga dipermudahkan sis 💜💜💜

Alhamdulillah.. Saya anak sulung pun prem juga.. Kene banyak sabar nak tunggu berat dia naik ke paras normal.. Kene follow apa doc bagitahu.. Semoga baby sihat Dan Dipermudahkan urusan

InshaAllah makin sihat tu...yg penting make sure berat makin naik Moga Allah kurniakan kekuatan utk sis..selamat berpantang..moga ibu dan baby cepat sihat

Alhamdulillah dh naik berat dia sis..sy pun lahirkn baby preterm juga sbb sy batuk kuat sgt,baby pun dh masuk jalan nk kuar..hee ..lahir 35w6d berat dia 2.39...

4y trước

Xde sis.. cuma doc bg antibiotik je utk batuk sy non stop masa tu..pkul3 pagi dh rasa contraction ,10pagi grk pegi hspital check jln dh 2cm..doc nk thn wad smpai bersalin at least baby 37w, 11mlm bru dpt masuk wad pkul 2pagi jln dh bkk 8cm..pstu terus bersalin

Ok..baby 1st saya pon preemie..just monitor the growth and ikut saranan doktor..plus kena banyak bertanya ngan doktor

Tahniah sis, selamat berpantang. Semoga sis & baby diberikan kesihatan yg baik & kemudahan dalam urusan. Aaamiinn. ❤🐻