naik moto

Saya selalu naik moto waktu pergi da balik kerja.. almost jauh jgk jarak nya .. putrajaya gombak.. hamil 5w .. bole jd janin akn effect x.. sapa ibu2 yg sama pgalman mcm sy bole share x ..

14 Các câu trả lời

klau mcm sye tak boleh bawa moto lagi2 klau jauh.. sbb pernah ada sejarah gugur.. tapi klau awk takde sejsrah gugur.. mungkin laaa takde pape.. cuma nk pesan.. jgn bawa moto tu laju2 sbb takut tak sempat brek ke nk elak lubang ke.. klau boleh jgn selalu terhentak hentak... takut bermasalah untuk kndungan.. 😊 ..lagipon awk masih awal lagi ni.. takut bahaya untuk perkembangan janin..

saya masa preggy 5 minggu masih jdi dispatch ,1 kl ,pj,subang saya pergi,masuk je 10 minggu saya berenti kje husband tk bgi,tpi alhamdulillah sepanjang saya krja dispatch naik mtor sorang bawak barang tk de apa2 jadi pun

5y trước

Kuatnye awak Smoga sy cm awk jgk.. kuat.. amin

Keluar rumah sentiasa baca doa n bertawakkal kepadaNya, saya pergi keje pun naik motor dgn husband dari pj-kl, now dah nak masuk 38w tunggu hari je nie, InsyaAllah dipermudahkan segala urusan kita ye sis😉

5y trước

Ya allah semoga sy jgk sama cm sis ♥️

Sy hri2 naik mtor smpai skunk da 36w still bwk mtor ulang alik ambil n anta ank2 skolah..jtuh mtor pn pnah.. alhamdulillah xde pape..cume kdg2 ade gak rse skit mse bwk mtor bile kndungan da bsar ni..

InshaAllah ..mkn smua vit yg klinik bgi ..sblm 13w bkak buku ..amk folic appeton .. Mcm sya sndri 2 kali ggur brturut ..kali ni preggy mmg naik moto je dri dlu . Sbb tu je yg ada n bleh bwk 🤣

Insyaallah Tak de pape... Akk masa anak sulung dan No2..motor sahaja kenderaan yang akk ada... Nak bersalin anak sulung pun naik motor pergi hospital.. 😁 Cuma kene berhari2 lah..

Tawakal sis. Always baca doa sebelum naik kenderaan. Semoga sis sentiasa dlm lindungan. Sy pun naik moto pergi keje tapi tak la jauh sgt. Alhamdulillah 4months 💕

Boleh kalau dah takde pilihan. Kena hati2.. elakkan hentakkan yg kuat. Kalau rasa bleeding yg unusual and sakit kat perut mencucuk2 terus jumpa doktor.

Saya 5 months pergi hiking haha. Turun naik bukit redah sungai. Balik bleeding sikit. Tapi still okay. Alhamdulillah

Insya Allah xde ape2 naik moto, sy pun naik moto dari awal skrg dh 36weeks cuma hati2 lah jgn langgar lubang ke ape yer

5y trước

Aminnn..insyaallah