naik moto

Siapa sni spanjang mgndung kndran p klnik guna moto saja.. soal nya ada efek kat baby x..sbb sa dri awl mgndung smpi skg 31 mggu sda msi kndrn sa guna moto.

16 Các câu trả lời

Sy..... sy gi klinik dgn gi keje naik motor dgn suami... sy ade tnye doktor boleh effect ape2 x law naik motor.. doktor ckp xde.. cuma kena berhati-hati takut trlanggar jln yg berlubang... lagi satu.. lg satu, ade kawan sy sampai nk dekat bersalin bawak motor... tgk atas ketahanan badan seseorang jgk... pe2 pon, doa semoga dipermudahkan segala urusan kite..

Sama la kita. Bukan taknak naik kereta, tapi kalau naik kereta mesti takkan dapat parking. Naik moto je senang. Nak naik grab, jem pulak. Almaklum lah, klinik dengan hosp sebelah menyebelah je. Sekarang da 31minggu. Alhamdulillah so far takde apa² masalah.

Saya dlu naik kereta pergi kerja. Tp sejak2 pregnant ni naik moto dgn suami sbb dah x larat nak drive lg pun KL ni time balik kerja jam teruk kdg2 Smpai 2 jam bru Smpai rmah. Tp tu lah bila dia terlanggar lubang ke apa kena tahan sakit la.

Sy dari start awl pregnant smpai akhir pegi keja checkup naik motor je... Alhamdulilah xda ape2 cuma kna hati2 la bila ade lubang ngan bonggol... Yg 2nd preg ni pun sama jugak.. Ulang alik keja naik moto.. 😊

Saya naik mtor je utk kndungan ke4&5 ni... check-up bwk mtor sndiri..ambik ank2 sek lagi.. Alhamdulillah ok stkt ni...masa kndungan 1-3 sya x brni naik mtor@buat kja2 berat cbb ada sjrh kegugurn

Sy pun dr awl pregnant p klinik ngan keja naik motor ja.. Alhamdulillah semuanya ok.. Serahkan pd Allah.. In shaa Allah segalanya baik2 sj..

Sy naik motor jer p kedai dekat2 n hantar ank2 sekolah.. Skg dh tggu hri nk bersalin.. 😊 In sha Allah xde pape, asal kita kuat💪

Sama ja , saya pun pi check up sendiri naik motor sebab saya belajar husband kerja . Hari ni genap umur baby dah 5 bulan . Elok je

5y trước

Langgar bonggol tu slow slow .

Sye naek moto je sis dpd awal cek smpai 3 bulan alhamdulillah ok je..cuma kdg2 kne tahan gk sakit terlanggar lobang

sy dr awl preggy smpai skrg pegi blik keje naik moto je..bonggol bnyk..sntiasa positif inshaAllah baby xde pape